Actualitate

In ce localitate din judetul Iasi s-a inregistrat cel mai ridicat nivel al precipitatiilor! Prefectul a facut anuntul

Publicat: 20 nov. 2018
1

Marian Serbescu, prefectul judetului Iasi, a facut un anunt pe pagina persoana de Facebook. Prefectul judetului Iasi a tinut sa precizeze faptul ca, cel mai ridicat nivel al precipitatiilor de ieri s-a inregistrat in comuna Cotnari. In continuarea postarii, Marian Serbescu, a afirmat ca cel mai gros strat de zapada a fost atins in zona Carjoaia, acesta ajungand si la 38 de cm.

''Cel mai ridicat nivel al precipitatiilor de ieri s-a inregistrat in comuna Cotnari. Pe parcursul zilei, valoarea maxima a precipitatiilor s-a inregistrat in zona Carjoaia, unde a fost atins un nivel de 50,7 litri/mp. Precipitatii deosebit de intense au fost inregistrate si la Targu Frumos (45,6 litri/mp), Sarca (41,0 litri/mp), Podu Iloaiei (32,3 litri/mp), Chiperesti (31,7 litri/mp), Sipote (30,7 litri/mp) sau Halceni (30,1 litri/mp). Un volum al precipitatiilor de peste 25 litri/mp a fost inregistrat si la alte 19 statii pluviometrice din judet. La Carjoaia s-a inregistrat si cel mai gros strat de zapada, acesta ajungand la 38 cm. La Cotnari, grosimea stratului de zapada s-a ridicat la 32 cm, iar la Sarca, la 30 cm. Grosimi de peste 20 cm ale stratului de zapada au fost inregistrate si la alte opt statii meteo din judet.'' a afirmat Marian Serbescu.

Iesenii au fost luati prin surprindere de iarna! La vulcanizarile din Iasi sunt cozi interminabile – FOTO

Prognoza pentru ziua de maine nu este una foarte optimista, prefectul spunand ca vremea va fi rece, iar seara  vor fi semnalate precipitatii sub forma de ninsoare.
''In cursul zilei de maine, vremea va ramane rece. Seara vor fi semnalate din nou precipitatii sub forma de ninsoare, in extindere treptata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime nu vor depasi 1°C, iar cele minime vor cobori pana in jurul valorii de -3°C.'' se arata in postarea publicata de Marian Serbescu, prefectul judetului Iasi,  pe o retea de socializare.

Adauga un comentariu