International

În China se construiește o replică a Titanicului. Aceasta va avea aceleași dimensiuni precum nava originală

Publicat: 18 mai 2021
Titanicul chinezesc care încă este în construcții
În China se construiește o replică a Titanicului, această construcție este realizată în scop turistic

În China se construieşte o replică în mărime naturală a Titanicului, aceasta fiind în etapa de finalizare. Nava va fi reconstruita cu aceleaşi dimensiuni pe care le avea cea originală, aceasta va fi pusă la dispoziţie tuturor curioşilor care s-au întrebat „cum e să fii pasager al celui mai mare și luxos vas din lume”.

Replică a primit numele de Titanicul nescufundabil, iar construcţia se este în regiunea Daying din provincia chineză Sichua. Nava va avea o lungime de de 269,1 metri şi o lăţime de 28 de metri, iar înălţimea este de 18 metri.

Nava a fost construită pentru a fi atracţia unui parc tematic, iar vizitatorii pot urca chiar şi la bordul „Titanicului chinezesc”, acesta având chiar şi celebra sala de dans, săli de teatru, mai multe punți și o piscină. Vizitatorii care vor să petreacă o noapte în spaţiile de cazare ale navei, nava ar urma să fie ancorată într-o zonă special amenajata.

Încă nu s-a oficializat data inaugurării

Pentru moment statul chinez nu o fixat data în care să inaugureze nava. La proiect se lucrează încă din anul 2016, iar din imaginile prezentate nava are un progresc foarte bun. Nava a început să aibă forma unui vapor, urmând să fie finisata construcţia pe interior şi exterior.

Din 2016 şi până acum s-au folosit pentru construcţie 23.000 de tone de oţel, iar investiţia a ajuns la un miliard de yuani, echivalentul a 153,5 milioane de doalr.

Nava care se construieşte pe teritoriul Chinei nu este singura de astfel, în anul 2018 compania Blue Star Line a anunţat că vor face o copie fidelă a navei. Replică va avea o capacitate de 2.435 de pasageri, iar călătoria de debut a vasului era programată în anul 2022, dar lucrările s-au oprit.

Povestea Titanicului

Istoria celebrului vas a început pe data de 10 aprilie 1912, când a pornit din Southampton, Anglia, către New York,. Titanic era considerată la acel moment cea mai mare navă din istorie, având un număr foarte mare de pasageri. Pe data de 14 aprilie, în toiul nopţii, nava s-a lovit de un aisberg iar în mai puţin de 3 ore această s-a scufundat.

Ambarcaţiunea avea la bord 2,223 de pasageri, potrivit unui raport care a fost făcut public de către Senatul SUA. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 1.517 de oameni. Cu mulţi ani după producerea tragediei oamenii de ştiinţă au localizat epava. În anul 1985 cercetătorii au găsit nava la 350 de mile de coasta de sud-est a Newfoundland, Canada, iar de atunci şi până în prezent încă se fac cercetări.

Lucruri pe care nimeni nu le ştie

Filmul Titanic s-a bucurat de un succes în toată lumea, acesta a fost scris de către James Cameron (63 de ani), iar personajele principale din film fiind Leonardo DiCaprio (43 de ani) şi Kate Winslet (42 de ani). Filmul este prezentat ca o poveste de dragoste care ia naştere la bordul vasului Titanic, care s-a scufundat în anul 1912, unde au murit 1.514 de oameni.

1. Filmul a obţinut 11 premii Oscar şi a adus câştiguri de 2,28 miliarde $ de la lansarea să, la 1 noiembrie 1997. Iată secretele şocante ale acestuia:
2. Filmul câştiga încă 21.000 de dolari anual, la 20 de ani de la lansarea să.
3. Actorul Robert de Niro (74 de ani) a refuzat să joace rolul căpitanului Smith, deoarece a suferit o infecţie gastrointestinală la acea vreme.
4. Regizorul James Cameron este cel care a desenat-o pe Roşe în pielea goală, personajul jucat de Kate Winslet. Ea purta doar un slip în acest timp.
5. Filmările începeau la ora 4.30 de multe ori. Se turnau aşa de multe scene, încât filmările durau 36 de ore în continuu.
6.F ilmarile au fost mereu reale, nu generate pe computer, deşi au fost atât de grele. Filmul a costat 207 milioane de dolari.
7. Kate Winslet a refuzat să poarte costum special în timp ce filma în apă rece, pentru că scenele să fie cât mai reale. De aceea, a făcut hipotermie şi s-a îmbolnăvit grav.
8. În timpul filmărilor, Leonardo DiCaprio a avut mereu în camera să o şopârlă pe care o ţinea ca animal de casă. Reptilă a reuşit să evadeze şi a fost călcată de un camion, ceea ce l-a făcut pe star să plângă precum un copil.

Titanicul a mai avut încă doi fraţi care au sfârşit tragic

Cu un an înainte de a se produce tragedia care avea să intre în istorie, în anul 1911 compania White Star Line lansa unul dintre cele mai luxoase vapoare: Olympic. Numele pachebotului avea să marcheze încă o clasă de vapoare trans-oceanice care mai avea alte două: Titanic şi Britanic, iar cursa inaugurală a avut loc pe data de 14 iunie 1911.

Ghinioanele clasei olimpice au început încă de pe 20 septembrie 1911 atunci când Olympic a intrat în contact cu nava de război HMS Hawke lângă insula Wight, din sudul Angliei. În cele din urmă nava a ajuns cu bine la şantierul naval de la Southampton. Pentru a fi reparat au fost luat piese de la fratele său mai mic Titanic. Acest accident amânând inaugurarea vasului de la 20 martie 1912 la 10 aprilie 1912. După 4 zile de la lansare Olympic a primit un mesaj SOS de la fratele Titanic.

 

Adauga un comentariu