Razboi în Ucraina

În contextul extinderii NATO la frontierele ruse, Dmitri Medvedev a făcut anunțul. Rusia se pregătește de acțiuni agresive 

Publicat: 20 apr. 2022
Rusia se pregătește de acțiuni agresive, fostul presedinte rus Dmitri Medvedev
Rusia se pregătește de acțiuni agresive

Rusia se pregătește de acțiuni agresive. Marţi, 19 aprilie, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că odată cu întărirea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) la frontierele Rusiei, Moscova trebuie să fie pregătită „pentru posibile acţiuni agresive”.

Rusia se pregătește de acțiuni agresive, presedintele rus Vladimir Putin si fostul presedinte rus Dmitri Medvedev 
Dmitri Medvedev consideră că este important „să întărim inclusiv sistemul care permite să asigurăm Rusia cu cele mai moderne arme”

Medvedev anunţă că Rusia se pregătește de acțiuni agresive

Rusia se pregătește de acțiuni agresive. Făcând referire la „ameninţările cu care se confruntă în prezent Rusia”, Medvedev a precizat că „este vorba în primul rând de încercarea de a extinde prezenţa NATO în apropiere de frontierele” ruse.

„Şi aceasta nu mai este astăzi o figură de stil, nu este un set de ameninţări standard. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru acele acţiuni agresive care s-ar putea întâmpla”, a declarat Dmitri Medvedev.

În acest sens, Medvedev consideră că este important „să întărim inclusiv sistemul care permite să asigurăm Rusia cu cele mai moderne arme”. Iar în cadrul şedinţei prezidiului Consiliului pentru ştiinţă şi cercetare, vicepreşedintele Medvedev a spus că este nevoie de tehnică sigură, de înaltă tehnologie militară.

În continuare, sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse constituie „război economic”, a menţionat oficialul rus, şi a ţinut să precizeze că „nimeni nu va reuşi să izoleze Rusia şi să sufoce economia ei”. Conform declaraţiei lui Medvedev, la ora actuală, Federaţia Rusă „se află într-o situaţie specială”, în condiţii de presiune fără precedent.

„Practic, acestea nici nu sunt sancţiuni, ci, cum ni s-a spus de anumiţi responsabili străini, este un război economic – şi nimic nu mai poate fi adăugat la aceasta. Noi eram pregătiţi pentru aceasta. Este clar că situaţia se complică, însă nimeni nu va reuşi să sufoce economia noastră, să izoleze Rusia de lume, de alte state”, a adăugat Medvedev.

Rusia se pregătește de acțiuni agresive, fostul presedinte rus Dmitri Medvedev 
Vicepreşedintele Medvedev a spus că este nevoie de tehnică sigură, de înaltă tehnologie militară

Moscova a atenţionat asupra producerii de „incidente neintenţionate”

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse a subliniat că Rusia trebuie să-şi concentreze toate forţele şi resursele, „nu doar pentru a depăşi aceste încercări, ci pentru a ieşi din ele învingătoare”.

Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a avertizat NATO joia trecută, 14 aprilie, că, dacă Suedia şi Finlanda vor adera la organizaţia militară, Rusia va trebui să-şi consolideze apărarea în regiune, inclusiv prin desfăşurarea de arme nucleare în regiunea baltică, pentru a restabili echilibrul militar.

De asemenea, el a făcut trimitere în mod explicit la ameninţarea nucleară, afirmând că ar putea să nu mai fie vorba de o regiune baltică „liberă de nuclear”, regiune unde se află exclava rusă Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania.

Duminică, 17 aprilie, Moscova a avertizat prin vocea reprezentantului său în Consiliul Arctic, Nikolai Korciunov, împotriva activităţii în creştere a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în Arctica şi a atenţionat asupra producerii de „incidente neintenţionate” în regiune.

În contextul în care NATO  își extinde influența la granițele Rusiei, fostul președinte și apropiat al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, a anunțat că Rusia se pregătește de acțiuni agresive.
Adauga un comentariu