Eveniment-Social

In evenimentele din decembrie 1989 varianta loviturii de stat cistiga teren in rindul oamenilor politici ieseni

Publicat: 19 nov. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:7683;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Publicarea rezultatelor sectiunii referitoare la evenimentele din decembrie 1989 a Barometrului de Opinie al CURS a fost confirmata si de unii lideri politici. La unison cu majoritatea romanilor, ideea unei lovituri de stat se contureaza tot mai mult in perceptia liderilor politici. Din punctul de vedere al acestora, imaginea presedintelui Emil Constantinescu nu a fost afectata de nominalizarea pe locul secund in topul oamenilor politici care au facut cel mai mare rau in ultimii 100 de ani.

„Evenimentele din ’89 stau sub semnul imixtiunii unor forte straine” – crede Ion Solcanu, senator PDSR

„Raspunsul este legitimat. Cetateanul are o perceptie a momentului. Din pacate, 70 % dintre romani traiesc la limita de subzistenta”, a precizat Ion Solcanu referindu-se la locul secund ocupat de presedintele Emil Constantinescu in topul oamenilor politici care, in ultima suta de ani, au facut cel mai mare rau. Senatorul PDSR considera ca subiectii sondajului au apreciat corect influentele unor forte straine in evenimentele din decembrie 1989. „Debutul evenimentelor la Timisoara stau sub semnul imixtiunii unor forte straine in treburile Romaniei. Este de notorietate faptul ca Lazlo Tokes este agent al Ungariei si ca aceasta tara a masat, in decembrie ’89, trupe la granita cu Romania”, a subliniat senatorul Ion Solcanu.

„Romania a fost un caz aparte” a precizat senatorul PD, Dan Constantin Vasiliu

Senatorul PD Dan Constantin Vasiliu considera ca in decembrie ’89, in Romania, a fost o „revolutie adevarata”. „In Romania nu s-a putut merge pe o cale democratica pentru inlaturarea regimului comunist asa cum s-a intimplat in Ungaria, Germania Rasariteana sau Cehoslovacia”, a mentionat senatorul Dan Constantin Vasiliu, adagind ca tara noastra a fost un caz aparte. Referitor la pozitia presedintelui Emil Constantinescu in topul oamenilor politici care au facut cel mai mare rau in ultima suta de ani, senatorul PD a declarat:”Este o concluzie pripita. Romanii au uitat ce a fost dezastruos pentru tara. Actuala situatie social-economica a influentat modul de evaluare al romanilor. Scaderea standardului de viata a condus la aceasta concluzie. In nici un caz nu se poate pune semnul egal intre Emil Constantinescu si Nicolae Ceausescu”.

Ovidiu MARDARE
Adauga un comentariu