Sport

In exclusivitate pentru „Ziua de Iasi”: „Sint onorat sa fiu presedinte la FCM „Poli”

Publicat: 20 feb. 1999
1

•Ne-a declarat fostul mare international Ilie Dumitrescu

Zvonul conform caruia celebrul fost international, Ilie Dumitrescu, ar ocupa fotoliul de presedinte al clubului iesean, devine din ce in ce mai aproape de adevar. Ilie Dumitrescu este asteptat la Iasi pentru primul contact cu gruparea din Copou. Fostului stelist i se va prezenta situatia clubului, dupa care va decide daca ramine, sau nu, in Iasi. Aducerea ca presedinte al FCM „Poli” a lui Ilie Dumitrescu ar fi, fara indoiala, cel mai spectaculos „transfer” al ultimilor douazeci de ani din fotbalul iesean. Ultima personalitate, cu un palmares bogat, atit pe plan intern cit si international, care a mai activat la Iasi, a fost Constantin Otet, care, dupa ce a dus Universitatea Craiova in semifinalele Cupei UEFA, a poposit la cirma Politehnicii, in vara lui 1984. Despre intentiile lui Ilie Dumitrescu, referitor la venirea in Dealul Copoului, va prezentam in continuare un interviu acordat in exclusivitate cotidianului nostru:

– Ilie, Iasul te asteapta. Pe cind?
– Voi sosi la Iasi, in cursul zilei de luni, cu trenul. Doresc sa ma informez la fata locului despre situatia jucatorilor, a echipei in general, precum si a clubului. Apoi, in functie de cum stau lucrurile, ma voi hotari, sau nu, sa ramin la FCM „Poli”.

– Vii singur?
– Nu. Voi veni impreuna cu directorul general al unei firme, al carei patron doreste sa faca afaceri la Iasi. Numele acestuia nu il pot divulga, deocamdata. Insa, pot afirma, ca respectivul om de afaceri are intentii deosebit de bune, el dorind sa faca afaceri la Iasi, si totodata sa ajute echipa de fotbal.

– In cazul in care vei deveni presedinte, obiectivul va ramine acelasi, in speta promovarea?
– In momentul in care voi deveni presedintele clubului de fotbal din Iasi, intentionez sa fac un apel catre toti oamenii de afaceri din oras, pentru pentru a ajuta echipa. Daca voi vedea ca Iasul nu va pune umarul in a ajuta pe FCM „Poli”, atunci nu voi ramine la echipa. Sa admitem ca in acest an nu se promoveaza, insa, pentru la anul, echipa trebuie sa fie competitiva, pentru a isi atinge obiectivul numit promovarea.

– Ce schimbari si-a propus Ilie Dumitrescu, la echipa, atunci cind va fi presedintele lui FCM „Poli”
– In privinta staff-ului tehnic nu pot sa ma pronunt. Cind voi fi in functie, atunci voi avea o discutie si cu antrenorii. Oricum, daca voi fi presedinte, am sa aduc la Iasi, 5-6 jucatori de valoare, de prima divizie. Doresc sa mentionez ca as fi onorat sa devin presedinte la FCM „Poli” . Doresc ca fotbalul iesean sa fie unul competitiv. Totodata, sper ca publicul spectactor sa vina intr-un numar cit mai mare la stadion, pentru a urmari jocurile echipei favorite.

Adauga un comentariu