BZI LIVE

LIVE VIDEO – În faţa unei noi activităţi manageriale esenţiale, în actualul context al pandemiei de COVID-19, prof. univ. dr. Nicu Gavriluță de la Universitatea „Cuza”, invitat la un dialog incitant în Platoul BZI LIVE – FOTO

Publicat: 27 ian. 2021

Joi, 28 ianuarie 2021, începând cu ora 15.00, aflat în faţa unei noi activităţi manageriale esenţiale, în actualul context al pandemiei de COVID-19, prof. univ. dr. Nicu Gavriluță (Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice) de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi este invitat la un dialog incitant în Platoul BZI LIVE. Fost candidat şi la funcţia de rector, prof. univ. dr. Nicu Gavriluta a câştigat concursul pentru poziţia de director al Departamentului de Formare Continuă, Învăţământ la Distanţă şi Învăţământ cu Frecvenţa Redusă de la „Cuza”. Având în vedere faptul că Educaţia a intrat în era digitalizării, mai mult ca oricând pe fondul suspendării majorităţii activităţilor educaţionale fata în fata cauzată de efectele noului Coronavirus, nouă postura presupune noi tehnici şi strategii educaţionale.

Despre toate acestea, proiectele şi planurile pe care le are din nouă postura dar şi despre ultimul volum pe care-l semnează „Viaţa, ca un ritual iniţiatic. Interviuri şi dialoguri culturale”, apărut la Editura Junimea, în 2020 se va dialoga alături de importantul reprezentant al mediului academic ieşean.
Aceesta activează la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice. Universitarul Nicu Gavriluta este şi director de programe al Societăţii Academice de Cercetare a Religiilor şi Ideologiilor respectiv preşedinte al Societăţii Sociologiilor din România

Acesta activează la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice. Universitarul Nicu Gavriluta este şi director de programe al Societăţii Academice de Cercetare a Religiilor şi Ideologiilor, preşedinte al Societăţii Sociologiilor din România. Profesorul Nicu Gavriluta este specializat şi pe zona mentalităţilor, relaţia individului cu Divinitatea. De reamintit că, printre ultimele dintre apariţiile sale editoriale pot fi enumerate lucrările: „Globalizare şi identitate românească”, Junimea, 2018 sau „Noile religii seculare. Corectitudinea politică, tehnologiile viitorului şi transumanismul”, Polirom, 2018.

Membru fondator al Centrului de Studii şi Dialog Interreligios şi Intercultural, Universitatea din Bucureşti şi preşedinte al „Asociaţiei Antropos”, Iaşi

Profesor la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii „Cuza” din Iaşi, director de programe, universitarul este membru fondator al Centrului de Studii şi Dialog Interreligios şi Intercultural, Universitatea din Bucureşti şi preşedinte al „Asociaţiei Antropos”, Iaşi. Născut la 18 noiembrie 1963, Forăşti, judeţul Suceava, licenţiat al Facultăţii de Filosofie de la UAIC, promoţia 1987-1992, doctor în Sociologie, cu lucrarea „Reprezentări moderne ale timpului social”, susţinută în cadrul aceleiaşi facultăţi ieşene. Autor al mai multor volume, printre care amintim: „Mama proştilor e mereu gravidă”, „Sociologia patologiilor cotidiene”, „Mentalităţi şi ritualuri magico-religioase. Studii şi eseuri de sociologie a sacrului”, „Antropologie socială şi culturală”, Mişcări religioase orientale”. Având în vedere aceste repere biografice şi editoriale, prof. univ. dr. Nici Gavriluta este unul dintre cei mai buni profesionişti din domeniul în care activează din România.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes adunând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu