Local

In fiecare zi, sase familii raman fara apartamente

Publicat: 15 feb. 2013
1

De la inceputul acestui an, media zilnica a apartamentelor scoase  la mezat de catre executorii judecatoresti este de 6 apartamente. La acestea se adauga si cele executate silit de Fisc. Printre bunurile vandute la licitatie se regasesc si terenuri in Iasi sau in asa numita zona metropolitana. In functie de zona, pretul apartamentelor variaza intre 47.000 de lei si 176.000 de lei. Cea mai scumpa locuinta, scoasa la vanzare ieri, este situata pe bulevardul Dacia, are 2 camere cu o suprafata utila totala de 47 mp si un pret de pornire al licitatiei de 176.346 de lei. Apartamentul a fost pus gaj pentru un credit contractat la Volksbank. La polul opus, se situeaza un apartament cu o camera, cu suprafata utila de 25 mp, situat in Dancu si care are un pret de pornire al licitatiei de doar 47.060 de lei. Fiscul a anuntat scoaterea la vanzare prin licitatie a unei jumatati dintr-un teren situat pe Aleea Tudor Neculai, in suprafata totala de 978 mp. Cota de 488 mp are un pret de pornire al licitatiei de 152.800 de lei, adica 70 de euro pe mp. In publicatia de vanzare este specificat faptul ca acesta este pretul dictat de evaluator. Cu alte cuvinte este prima licitatie de vanzare a terenului. Conform legislatiei in vigoare, daca la prima licitatie nu se prezinta nici un cumparator, Fiscul are posibilitatea sa diminueze pretul de pornire cu 25 la suta. Pe langa aceste bunuri, exista si un anunt de vanzare a unui chiosc din PVC, amplasat in zona Garii de Nord. Respectiva constructie apartine societatii GT Trans Comp care nu a platit Companiei Nationale CFR, Regionala Iasi, chiria pentru terenul pe care se afla chioscul. Suma restanta se ridica la aproape 60.000 de lei la nivelul anului 2011. Pretul de vanzare a chioscului este de doar 6.600 de lei, o zecime din debitul restant. Conform specialistilor, anul 2013 va fi unul plin de astfel de anunturi de executari silite. Daca se va pastra ritmul actual, in acest an se poate vorbi despre un intreg cartier scos la mezat.

Comentarii
  • Viitorul nostru este sumbru.Putini dintre noi vor reusi sa mai aiba case.Oamenii vor sta cu chirie.Cartiere intregi vor fi ale unor patroni,la noi a politicienilor.Slujbe nesigure de azi pe maine,si mutatul ca tiganul cu cortul,este viiitorul tineretului nostru.

    • pai draga d-le in conditiile date rezulta :6 x 365 =2190 intr-un an , apoi in 5 -6 ani gata ,,nu mai suntem propietari ,,ci chiriasi ,,hai ca nu cred de ritmul 6 /zi ,,mai taie d-le mai taie ,,da le dracu

Adauga un comentariu