Eveniment-Social

In Iasi se va derula un proiect adresat voluntarilor

Publicat: 20 sept. 2016
1
In perioada septembrie 2016 – iulie 2017, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR) filiala Iasi implementeaza proiectul „Voluntar pentru un copil cu autism„, finantat de Primaria Municipiului Iasi, in baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general.

Citeste si: Proiectul „Activand ca voluntar, devii Om Bun” are de acum si pagina de Facebook
Bugetul total al proiectului este de 62.839 lei, din care: 56.555 lei finantare Consiliului Local Iasi si 6.238 lei, co-finantare ANCAAR Iasi. Scopul proiectului este imbunatatirea calitatii serviciilor furnizate de organizatie catre beneficiarii diagnosticati cu autism si familiile acestora din Iasi, care sunt membri ai asociatiei. Obiectivele specifice ale proiectului urmaresc, pe de o parte, utilizarea eficienta a resurselor umane voluntare ale organizatiei si furnizarea de sedinte de terapie logopedica pe parcursul derularii proiectului iar, pe de alta parte, dezvoltarea capacitatii organizationale prin elaborarea unui plan strategic al asociatiei. Activitatile principale presupun mentinerea constanta a unei baze de date cu voluntari trecuti printr-un proces de instruire interna, organizarea unui eveniment de tip „masa rotunda” pentru a dezbate care sunt provocarile si punctele de motivatie cu care un voluntar se confrunta in organizatia in care activeaza.

Citeste si: Conferinta internationala despre autism, la Iasi

Celelalte activitati sunt legate de furnizarea terapiei logopedice pentru 15 copii diagnosticati cu autism si informarea a 15 cadre didactice din invatamantul de masa cu privire la provocarile integrarii copiilor cu autism in scoala de masa, in raport cu relatia cu parintii copiilor tipici din clasa. De asemenea, cel putin 60 de familii care au un copil diagnosticat cu autism vor beneficia de servicii de mai buna calitate, prin realizarea planului strategic organizational in colaborare cu un consultant specializat in acest camp profesional. Pentru detalii: Carmen Gherca, presedinte ANCAAR Iasi, e-mail: contact@ancaar-iasi.ro, tel: 0729 914094.Comentarii
Adauga un comentariu