Eveniment-Social

In Iasi, statiile de autobuz nu rezista in fata vandalilor

Publicat: 17 nov. 2010

Recent, municipalitatea ieseana a dispus montarea a 50 statii moderne RATP. Nu a trecut mult timp si acestea au inceput sa arate ca dupa bombardament. Dupa o inventariere in detaliu, edilii au tras concluzia ca trebuie schimbate 50 panouri de sticla, care au fost sparte sau crapate de iesenii nervosi sau beti. Astfel, dintr-un total de 50 statii, 28 au nevoie de reparatii serioase. Insa de asta se va ocupa RATP, care de curand a preluat administrarea acestor statii de asteptare. „Cincizeci de panouri de sticla trebuie schimbate din 28 de statii. Se cunoaste ca multe dintre aceste statii au devenit tinte. Vom discuta cu cei de la RATP pentru ca statiile, acum, sunt in administrarea lor. Cele mai mari pagube au fost facute in statiile de pe traseul rond Agronomie – Tudor Vladimirescu”, a declarat Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii.
Firma Smart Production SRL s-a ocupat de montarea noilor statii dupa ce a castigat licitatia organizata de primarie, ofertand suma de 780 mii lei fara TVA, in conditiile in care estimarea bugetara era de 820 mii lei fara TVA. Statia consta intr-o copertina, o banca de inox si un city light pe care urmeaza sa fie montata harta orasului. Achizitia face parte din proiectul european Archimedes, in cadrul caruia primaria este partener.loading...

Comentarii
  • Am vazut si eu una chiar la Moldova Mall ma intreb ce face Politia Comunitara daca in centrul orasului se sparge la periferie jale mare. Deci mai mult de jumatate din aceste statii au fost vandalizate si politistii comunitari ce fac ? Aliniaza niste taximetristi la Moldova , sperie niste amarati de cersetori de pe Bulevardul Stefan Cel Mare sa nu vada Primarul, mai da o amenda la tinerii care mai spune un banc despre Garcea si altceva ? Ce au de spus cei din conducerea Politiei Comunitare ? Mai vad niste refrectorizanti ca se plimba cu masinile dar din masina unde asculti muzica nu se face treaba de prevenire macar. Am discutat cu un comunitar in Alexandru si a zis ca nu prea mai sunt oamani iar care sunt 85% sunt neamuri cu sefii si aia nu patruleaza, pai cine ii obliga sa faca munca de politie ? Se spunea ca Politia Comunitara detine camere de vederi in oras pai unde le-au montat daca nu au vazut aceste vandalisme domnule CHIRICA ? Ati chemat conducerea pol comunitare sa va prezinte o situatie ? caci si Primaria face parte din proiectul european Archimedes.

  • Dar cu afisele?? Ori taxa ori amenda ca le lipesc ilegal!! Chirica ce pazesti??? Nu e nevoie de bani la bugetul local? Sau ii iau sefii si inchid ochii??

  • acum ca au mai ramas doar pilele si relatiile din comunitara si cu grupul de interese cine sa mai faca treaba ? se duc la un chiosc beau o cafea iar daca apare ceva isi i-au zona si nu mai vad nimic . conform HCLM 172\2002 mod la un cap si un art scrie despre vandalizare dar poate cei din comunitara nu stiu asta . La pregatire da-le o speta si vezi ca nimeni nu stie ce sa scrie si cum se face ….

  • se pare ca cineva a omis ceva astia de la comitara pot da amenda pentru distrugere , i se i-a o declaratie la persoana in cauza , se ataseaza la procesul verbal intocmit conform hclm-ului , iar in caz ca cei care au in atributie statiile ratp pot face plangere pentru distrugere , iar in instanta persoana care a distrus poate fi obligata la plata reparatiei . dar cum astia din comunitara nu stiu decat sa de-a amenzi la oameni fara adapost , betivi , si alunga cersetorii din fata Mitropoliei . Se fac razii si se dau amenzi la oameni fara adapost … cei de la finante pot sa arate cat au de recuperat de la cei fara adapost , dar dau amenzi si-au facut planul si cu asta basta mergem mai departe . unii nu stiu nici sa vorbeasca atunci cand sunt intrebati cu privire la legislatie , au invatat sa de-a amenzi doar la 61 si hclm 70 si gata au rezolvat totul . Domnule director de la comunitara de ce oamenii dumneavoastra nu se implica ? oare de ce nu fac sesizari cu privire la acest lucru ? de ce se plimba cu masina unitatii si altceva nu fac nimic ? de ce stau ascunsi pe la portarii de la scoli ? de ce se plimba numai cand iese un sef ? se plimba pe banii prostimii … daca ar fi dupa mai multi as desfiinta comunitara si din banii lor as mai da la politie si la jandarmerie . iar pe voi unde vedeti cu ochii .pentru unii as face ecuson cu poza numele si prenumele si nr de marca ca atunci cand vb cu ei macar sa stiu cum il cheama si daca nu-mi place cum vb cu mine sa-i fac scris la seful lui si sa primesc raspuns dupa 30 zile , iar ca dovada sa am o camera ascunsa sau un reportofon . atunci sa vedeti domnule director ca petru cat sant platiti ar trebui sa patruleze nu sa stea ascunsi . daca nu le place salariul sa-si de-a demisia si sa plece in alta parte .

  • degeaba va luati de comunitara….ca nu au cum sa puna cate un agarici din ala planta langa statia de autobuz 24/24. Ar trebui montate camere de supraveghere si gata…mai ales din cate stiu ar fi un proiect pentru asa ceva……si in plus, si din pacate, cam asta-i romanul nostru…..avem pretentii de europeni…si atata

  • Pai cum vrei sa ne pune pe noi neamurile sa muncim pt 700 lei ? Nea adus sefu si pe noi la oras ca in Suhulet e noroi acum cand ploua si va este ciuda ? Voi ati munci pt 700 de lei….A fost o gluma. ADEVARUL ca nu-si fac treaba unii comunitari pt ca au spate si nui baga nimeni in comisie dar daca spui ceva la adresa conducerii te da afara ca pe ala… Vladeanu parca. RUSINE sa nu poti vorbi in Romania de azi dupa 21 de ani de la revolutie MILITIENILOR care sunteti.

Adauga un comentariu