News Flash:

In intervalul 11-15 iunie

17 Iunie 2001
1319 Vizualizari | 0 Comentarii
Evolutie mediocra a actiunilor firmelor iesene cotate la bursa

•Actiunile societatilor Moldomobila, Tomiris si Siretul Pascani au fost tranzactionate sporadic pe BVB

Antibiotice, Moldomobila, Tomiris si Siretul Pascani au fost societatile iesene care au animat piata bursiera si in cursul saptamanii trecute. Daca actiunile firmei Antibiotice au fost tranzactionate in fiecare zi la Bursa de Valori Bucuresti, cele ale societatilor Moldomobila, Tomiris si Siretul Pascani au fost comercializate sporadic in cursul saptamanii trecute. In ceea ce priveste actiunile societatilor ASAM, Nicolina si Aurora Tirgu Frumos acestea nu au fost tranzactionate pe BVB in ultimul timp. De altfel, situatia economica a acestor societati nu este nici pe departe una roz, iar la bursa sunt cotate in general cele destul de bine situate din punct de vedere economic.
Actiunile societatii Antibiotice au avut o evolutie ascendenta si in cursul saptamanii trecute. Astfel, daca pe 11 iunie o actiune Antibiotice valora 2.484 de lei, pe 12 iunie aceasta era cotata la 2.625 de lei, cu 141 de lei mai mult. In primele trei zile ale saptamanii precedente, valoarea actiunilor a crescut cu peste 100 de lei, urmand ca in celelalte doua zile cotatia sa bata practic pasul pe loc. In ceea ce priveste valoarea actiunilor tranzactionate, cel mai ridicat nivel s-a inregistrat pe 12 mai, cand au fost comercializate 90.279 de actiuni, in celelalte zile media fiind de circa 35.000 de actiuni. Acest fapt era absolut inevitabil daca tinem cont ca pe 12 mai s-a inregistrat si cea mai ridicata cotatie pentru o actiune Antibiotice si anume 2.625 de lei.
La Moldomobila, valoarea actiunilor a variat practic nesemnificativ in cursul intervalului 11 iunie-15 iunie. Astfel, in prima zi a saptamanii, actiunile Moldomobila au fost tranzactionate la valoarea de 487 de lei, insa, in ziua urmatoare, la pretul de 460 de lei. Pe 13 iunie, actiunile Moldomobila au fost comercializate la valoarea de 499 de lei, cu 39 de lei mai mult decat in ziua precedenta. In ceea ce priveste volumul tranzactiilor, cel mai ridicat nivel s-a inregistrat pe data de 13 iunie, moment in care s-au vandut 6.862 de actiuni, la valoarea totala de 3,4 milioane de lei.
Actiunile societatii Siretul Pascani au fost comercializate la Bursa de Valori Bucuresti doar in ziua de 13 iunie, moment in care s-au tranzactionat 800 de actiuni la valorea totala de 948.000 de lei. Prin urmare, pretul mediu al unei actiuni a fost de 1.185 de lei.
La Tomiris, in cursul saptamanii trecute s-au vandut actiuni doar pe 14 iunie, 210 actiuni in valoare de 1,8 milioane de lei, ceea ce a insemnat 9.000 de lei pentru o actiune.
Pe Rasdaq, singurele societati la care s-a inregistrat o oarecare crestere a valorii actiunii au fost Constructii Feroviare Moldova si Remar Pascani. Astfel, o actiune de la Constructii Feroviare Moldova s-a vandut in medie la valoarea de 520 de lei, cu 10% mai mult decat in cursul saptamanii trecute. La Remar Pascani o actiune a valorat in jur de 6.500 de lei, cu 15% mai mult decat in intervalul 4 - 8 iunie. In ceea ce priveste actiunile Ceramica, Lactis, Prodhard Invest si Tehnoton au ramas la aceeasi valoare.
Cornelia LAZARESCU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014807 (s)