National

În Japonia banii care ar fi trebuit folosiţi pentru măsurile anti-Covid-19 au fost daţi pentru un calamar mare şi roz – VIDEO

Publicat: 05 mai 2021
În Japonia banii care ar fi trebuit folosiţi pentru măsurile anti-Covid-19 au fost daţi pentru un calamar mare şi roz - VIDEO
Într-un oraș din Japonia s-a investit o sumă mare de bani pentru un calamar care ajută la turism, acesta fiind stopat de pandemia de Covid-19

Un oraş de pe coasta Japoniei şi-a atras numeroase critici după ce s-au cheltuit fondurile destinate măsurilor anti-Covid-19, pe un calamar gigantic pentru promovarea turismului local. Noto, situat în prefectura Ishikawa de pe coasta Mării Japoniei a cheltuit cei 25 de milioane de yeni, pe calamarul de 13 metri, potrivit presei locale. Valoarea creaturii marine ar ajunge în euro în jur de 190.000 de euro.

Ziarul local Chunichi Shimbun a citat oficialii care au spus că statuia calamarului zburător a fost făcută pentru relansarea turistică, pentru a ajuta economia care a fost grav afectat de pandemia de Covid-19. Calamarul este de culoare roz cu alb, are tentaculele resfirate şi o deschidere sub gură unde oamenii se pot poza.

Mai multe regiuni din Japonia au înregistrat o scădere uriaşă în ceea ce priveşte numărul de turişti, după ce un plan de călătorii a fost finanțat de către guvern la finalul anului trecut, din cauza pandemiei de Covid-19 pentru a opri răspândirea infecţiilor.

Oraşul Noto a primit subvenţii de 800 de milioane de yeni

Calamarul este simbolul oraşului Noto, acesta fiind principala delicatesă. Oraşul a primit subvenții în valoare de 800 de milioane de yeni de la Guvernul Naţional, pentru a depăşi situaţia dificilă prin care trece. Autorităţile locale nu au fost obligate să aloce banii pentru măsurile anti-Covid-19, însă locuitorii oraşului sunt de părere că aceşti bani puteau fi cheltuiţi mai bine.

O localnică în vârstă de 60 de ani şi-a spus părerea despre noua investiţie. Aceasta susţine că este de acord că statuia poate ajuta la turismul local, dar banii trebuiau distribuiţi lucrătorilor medicali şi serviciilor de îngrijire medicală care au nevoie de ajutor.

Cum este turismul în Japonia, cât de afectat este şi cum merge campania de vaccinare

Turismul din Japonia nu se va relua prea curând, deoarece în mai multe zone ale ţării s-a înregistrat un număr mare de infectări cu Covid-19. Primul ministru, Yoshihide Sugă, a declarat stare de urgenţă din Tokyo şi în alte două zone care au rata de infectare destul de ridicată. Guvernul vrea să extindă în mai multe zone ale ţării starea de urgenţă acestea fiind Tokyo, Osaka, Hyogo și Kyoto.

Hirofumi Yoshimura, guvernatorul prefecturii Osakaunde capacitatea spitalelor este în stare gravă, depășește 99%. Acesta a spus că va cere guvernului să extindă măsurile de urgenţă, deoarece numărul de cazuri nu scad. În Japonia, campania de vaccinare este abia la început şi are mai puţin de 2% din numărul total al populaţiei vaccinata.

Jocurile Olimpice, puse în pericol de numărul mare de infectări

Veşti proaste pentru iubitorii sportului, Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt puse în pericol de către numărul mare de infectări cu noul coronavirus. În Tokyo se înregistrează un număr record de infectări cu toate că la momentul actual sunt mai multe restricţii. La Jocurile Olimpice de la Tokyo avem 60 de sportivi români care vor participa, cei mai mulţi dintre ei fiind jocatorii de la Naţională României de U21, care va fi condusă de către Mirel Radoi.

Pe 1 mai 2021, s-a raportat un număr doarte mare de infecatri cu Covid-19, 1.050 de cazuri, cel mai mare număr de la sfrasitul lunii ianuarie, însă cele 3 prefecturi adiacente capitalei Chiba, Kanagawa și Saitama, se vor menţine restricţiile până pe data de 11 mai.
Adauga un comentariu