Local

În județul Iași vor fi 31 de centre de vaccinare a populației. Iată lista completă a acestora

Publicat: 23 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În județul Iași vor fi 31 de centre de vaccinare a populației. Iată lista completă a acestora
Spitalul de Boli Infecţioase din Iași va inclus în primul val de vaccinare

Campania de vaccinare pentru combaterea infecțiilor COVID-19 se va desfășura în trei etape, în România fiind organizate aproximativ 900 de centre de vaccinare.

În etapa I va fi vaccinat personalul din sistemul medical public și privat și personalul care deservește activități critice (de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie). Săptămâna viitoare la Iași vaccinarea va începe cu personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”.

În etapa a II-a va avea loc vaccinarea populației aflate la risc în fața Covid-19 – vârstnici și persoane cu boli cronice, care s-au constatat că sunt comorbidități la cazurile de Covid-19.

Etapa a III-a este destinată vaccinării populației generale.

23 de centre de vaccinare pentru personalul medical

În județul Iași, pe lângă cele 23 de centre de vaccinare pentru personalul medical, sunt stabilite 31 centre de vaccinare, la care se vor adăugă 3 caravane mobile (pentru persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate). De asemenea, vor fi considerate centre de vaccinare și centrele sociale pentru îngrijirea diferitelor categorii de persoane (persoane în vârstă sau cu dizabilități).

Cele 31 de centre de vaccinare din județul Iași sunt situate astfel:
16 centre de vaccinare în municipiul Iași;
4 centre de vaccinare în municipiul Pașcani;
câte un centru teritorial de vaccinare în următoarele localități: Miroslava, Holboca, Tg. Frumos, Tomești, Hârlău, Ciurea, Belcești, Deleni, Podu Iloaiei, Răducăneni și Popricani.

7 centre regionale de stocare și de distribuire a vaccinului împotriva Covid-19

La nivel național s-a stabilit că unul dintre cele 7 centre regionale de stocare și de distribuire a vaccinului împotriva Covid-19 desemnate oficial se află în Iași, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași.

Guvernul României pune la dispoziția cetățenilor și platforma națională de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/ .
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iași a hotărât repartizarea în județ a unui număr de 45.502 bucăți afișe campanie de vaccinare destinate acțiunilor de prevenire în combaterea infecțiilor COVID-19 – acțiunea fiind parte a unei campanii de informare a populației.

Valeriu Gheorghiță: „Fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare“

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a vorbit despre campania de vaccinare anti-COVID-19. Valeriu Gheorghiță susține că au fost stabilite cele mai importante centre de stocare și administrare a vaccinului, cât și modul de transport al dozelor care trebuie păstrate la minus 70 de grade Celsius. Autoritățile doresc să facă o simulare pentru a identifica posibile probleme ce ar putea apărea.

„Am evaluat stadiul activităților în momentul de față, ce mai avem de îndeplinit până la sfârșit de decembrie, pentru a fi pregătiți să începem vaccinarea după finalul lunii decembrie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: „Se va ține cont de istoricul îndepărtat al pacientului“

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a explicat cum se va desfășura procesul de vaccinare.

„În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care țin de istoricul îndepărtat al pacientului. Vor fi disponibile în orice centru de vaccinare truse de rapiditate de acțiune, în caz de reacție alergică majoră, adică seringi umplute cu adrenalină în diluție”, a menționat Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu