National

In jur de 20 de turisti sunt BLOCATI de ore intregi in telegondola

Publicat: 10 ian. 2015

In jur de 20 de turisti sunt blocati, sambata, de trei ore in telegondola pe partia de la Vidra din statiunea Voineasa, informeaza Romania TV.
Unul dintre turistii aflati in telegondola a declarat la Romania TV ca sunt blocati de la ora 15.00, din cauza unor „probleme tehnice”.

Citeste si:SOCANT! Femeie ranita dupa ce a sarit dintr-un telescaun blocat
„Da, suntem inca in telegondola, este o pana de curent. Vor folosi un generator de rezerva sa ne dea jos. Vom ajunge mult mai incet, dar vom ajunge. Stamm de 3 ore si inghetam de frig, este viscol pe partie, dar nu avem cum sa coboram altfel si acum s-a intunecat, nu vedem nimic”, a declarat una dintre victime prin telefon.
„Telegondola merge pe un regim de avarie, operata de un motor diesel de rezerva si merge foarte incet. Au mai ramas patru telegondole care trebuie sa ajunga la baza pentru evacuarea celor din telegondole. O sa mai dureze 30 minute sau o ora pina ajung jos, am mobilizat ambulante si SMURD, exista si de la Jandarmerie si au fost trimisi cind a venit apelul de la 112 de la ISU. Sper ca in cel mai scurt timp sa-i aducem pe toti in siguranta”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si:Ce se intampla cu animalele prea CURIOASE – FOTO
Autoritatile spun ca este vorba de o pana de curent si in prezent se incearca solutionarea problemei. Mai multi copaci au cazut pe cablurile de curent. In prezent telegondolele functioneaza in regim de avarie si se deplaseaza cu o viteza redusa spre baza. De asemenea, echipele de la Salvamont si ISU sunt pregatite sa actioneze in caz de urgenta, mai ales ca printre turistii blocati se afla si o femeie gravida.loading...

Adauga un comentariu