Sport

In linie dreapta pentru Euro 2020. Trei stadioane din Bucuresti, refacute din temelii

Publicat: 28 iul. 2016
1

Patru stadioane din Bucuresti, Steaua, Dinamo, Rapid si Arcul de Triumf, vor trece printr-un proces de modernizare înaintea Europeanului din 2020. Reprezentanti ai cluburilor care au în proprietate arenele s-au întâlnit cu oficiali ai Companiei Nationale de Investitii. Stadionul din Giulesti si cel din Stefan cel Mare vor fi refacute din temelii, iar arena din Ghencea va fi doar modernizata.

„Anul acesta se vor face documentele si de la anul se vor începe lucrarile. Sunt fericita pentru ca stadionul Rapid se va darâma si se va construi altul nou, care va avea 18.000 de locuri si trebuie sa fie gata pâna în 2020. Mai cred si în salvarea echipei de fotbal”, a anuntat presedintele CS Rapid, Vali Ionescu-Caciureac. Si Stadionul National de Rugby, Arcul de Triumf, va avea o cu totul alta fata înaintea Euro 2020.

„Va fi un stadion nou, modern. Am intrat în linie dreapta si ma bucur pentru acest lucru, pentru ca suntem sustinuti în acest proiect. Am alergat foarte mult, mai mult ca la maraton, am avut rabdare si ne bucuram ca am profitat de aceasta ocazie sa avem un stadion modern, acoperit, cu peste 8.000 de locuri. Vom organiza si Campionatul Mondial de rugby pentru juniori în 2019 la Bucuresti. Va fi un stadion ultramodern, deschis publicului din tara si din Bucuresti. Nu va mai fi un stadion doar de rugby, de aceea se face o baza sportiva, ca sa se joace orice sport pe aceasta baza sportiva, sa ne bucuram împreuna de acest stadion, de aceasta instalatie. Va fi si un centru de recuperare deschis sportivilor de înalta performanta. În principiu, în doi ani va fi finalizata aceasta constructie. Sunt busculat un pic de forurile internationale pentru ca în 2019 am obtinut organizarea Mondialului de rugby pentru juniori”, a declarat si presedintele Federatiei Române de Rugby, Haralambie Dumitras.

Patru miliarde de euro se presupune ca va investi România pentru organizarea celor patru meciuri pe care tara noastra le va gazdui la Euro 2020: trei din faza grupelor si unul din optimile de finala. Toate partidele vor avea loc pe Arena Nationala, iar cele patru stadioane care vor fi refacute vor fi folosite pentru antrenamentele echipelor nationale calificate la turneul final.

Adauga un comentariu