Actualitate

In loc de nunta cu dar, cununie cu tinichele

Publicat: 22 feb. 1999

Nu stiu cine a introdus moda cutiilor de conserve legate de masina (sau caruta, sau teleguta) tinerilor insuratei, dar, oricum, arata mai bine decit papusa (sau papusoiul) pusa pe botul Daciei.

Romania isi doreste atit de mult casatoria cu Europa de Vest incit si-a pregatit deja maldarele de „cutii de conserve” ce viseaza a le lega la coada mult rivnitei casatorii.

Tot ieseanul isi aminteste, cred, cu cita vehementa si acuza la adresa mizeriei orasului a trecut Primaria la detarabizare. Cu orice risc financiar, tot particularul ce dorea sa vinda ceva la strada a fost nevoit sa-si procure cel putin cite o cutie din aluminiu si sticla. Ca asa i-a placut Coanei Primarii. Pina aici nimic prea exagerat. Dar, iata ca dupa atitia ani, societati de stat ce si ele fac comert, nici macar nu au fost atentionate politicos sa-si schimbe sau sa-si mute mizeriile. Mult timp dupa ce cutiile de aluminiu impinzisera Iasul, Regia Loteriei Nationale inca mai vindea Loz in plic (hirtie buna dealtfel) in cascarabetele de toate formele si culorile. Ca sa vezi, domnule, loteria nationala nu are bani de amenajari.

Un alt membru al miliardarilor fara miliarde, PECO, si-a facut uitate prin tot Iasul hardughiile galbene. Ma refer la fostele gazarii care azi dau bine chiar si pe strada pe care zeci de membri ai Adunarii Europene a Regiunilor, asta toamna s-au perindat spre Bolta Rece.

In asemenea conditii imi amintesc de Gheorghe Urschi si intreb Primaria Iasului „Da’ cineva e cineva si cineva e altcineva?”

Cu atitea tinichele la coada nu cred ca vom intra in Europa. Pe linga amenda pentru mizeria facuta cred ca vom mai avea surpriza sa vedem mirele cum se tot duce invirtindu-se si acceptind-o pe prima mai curatica intilnita in cale.loading...

Adauga un comentariu