National

În locul unui iPhone 11 Pro, o pensionară a primit o cutie de șuruburi și nituri – VIDEO

Publicat: 13 ian. 2021
În locul unui iPhone 11 Pro o pensionară a primit o cutie de șuruburi și nituri - VIDEO
O pensionară din Galați a primit o țeapă de zile mari

O pensionară, în vârstă de 64 de ani, a dorit să-i achiziționeze fiicei sale un smartphone mult dorit şi s-a deplasat la un magazin de specialitate dintr-o reţea naţională. Femeia a încheiat un contract în rate între cele două părți implicate. După ce s-a stabilit acordul la unul din punctele de desfacere din Galaţi, s-a angajat, de asemenea, să achite în rate produsul şi a semnat contractul de finanţare. Ulterior, la câteva zile după, prin serviciul de curierat, ar fi trebuit să primescă marfa de la depozitul din Bucureşti.

Curierul a fost întâmpinat cu extaz, iar nepotul pensionarei chiar a vrut să imortalizeze momentul desfacerii coletului printr-un clip filmat. Numai că în cutie, în loc de un iPhone 11 Pro, se aflau zeci de şuruburi, cuie și nituri.

„Am fost în magazin, fizic, am făcut actele, am făcut tot, urma ca după câteva zile să primim telefonul. A venit curierul la uşă, i-a dat telefonul, cutia, a intrat în casă curierul, a plecat şi când să desfacă cutia, ce a găsit în cutie, a găsit şuruburi, nituri, cuişoare. Telefonul costă 6.700 lei. Nepotul meu filma, a vrut să urce imaginile pe internet şi chiar a spus că am luat ţeapă“, spune Elena Pepene, păgubita, potrivit monitoruldegalați.

Polițiștii au râs când au văzut cutia cu șuruburi

Contactate prin avocat, niciuna dintre entităţi, societatea de distribuţie şi cea de curierat, nu au recunoscut nimic din ce s-a întâmplat, astfel că familia a apelat de urgență la poliţie. Asta chiar dacă, iniţial, autoritățile au râs când au văzut cutia de telefon cu şuruburi. Şi-au dat seama mai apoi că nu este nicio glumă la mijloc și au demarat cercetări.

„Sesizarea persoanei în cauză a fost înregistrată la Secţia 2 Poliţie Galaţi. În baza acesteia, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune“, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi. Poliţiştii speră ca prin serviciile de investigare informative să dea de urma produsului furat, iar păgubaşa să nu fie obligată să plătească rate în valoare de 6.700 lei pentru cuie şi piuliţe.

Telefon dispărut prin intermediul Cargus

Un alt caz a fost întâmpinat de un arădean în urmă cu o perioadă mai îndelungată. Bărbatul a publicat un anunţ pe OLX, unde dorea să vândă un iPhone 6s. Acesta a fost contactat de un individ din Buzău şi s-au înţeles la preţul de 3.050 lei.

Vânzătorul a apelat la firma de curierat Cargus unde i-a înmânat cutia sigilată. A doua zi, arădeanul a fost contactat de curierul Cargus şi i s-a relatat ca livrarea a fost refuzată. Cumpărătorul a fost apelat, însă surpriza a fost în momentul în care acesta nu a răspuns, având telefonul închis. După o cerere de returnare a coletului, în cutie se afla un telefon uzat și nu smartphone-ul inițial.

Cei de la firma de curierat l-au sfătuit pe păgubit să nu meargă la poliție pentru că cineva îi va despăgubi suma de 3050 RON. O anchetă a poliției este în desfășurare, urmare a plângerii depusă de Ștefan Radu, păgubitul.

De asemenea, un alt caz este acela al unui bărbat ce a dorit să achiziționeze un televizor, dar a primit o bucată de lemn.
Adauga un comentariu