Actualitate

În luna iunie, la Iași au fost diagnosticați 409 pacienți cu COVID-19! Dintre aceștia, 17 au murit în secția de Terapie Intensivă, în urma unor complicații ale bolii

Publicat: 04 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În luna iunie la Iași au fost diagnosticați 409 pacienți cu COVID-19 Dintre aceștia 17 au murit în secția de Terapie Intensivă în urma unor complicații ale bolii
În luna iunie, la Iași au fost diagnosticați cu COVID-19 409 pacienți

În luna iunie, la Iași au fost diagnosticați 409 pacienți cu COVID-19. Dintre aceștia, 17 au murit în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași ca urmare a unor complicații ale bolii. Cei 17 pacienți sufereau și de alte afecțiuni asociate. Cei mai afectați au fost diabeticii

La Iași s-au înregistrat 409 cazuri de COVID-19 în luna iunie și 482 au fost externați. Așa cum spun medicii ieșeni, cei mai mulți infectați sunt locuitori ai municipiului Iași. Din 17 pacienți cu COVID-19 decedați la Iași, majoritatea sufereau de diabet. Totodată, în luna iunie, medicii ieșeni au constatat faptul că profilul pacientului cu COVID-19 s-a schimbat și că majoritatea suferă de forme medii și nu de forme ușoare, așa cum ne-am obișnuit.

Relaxarea ieșenilor a adus consecințe importante în ceea ce privește numărul de pacienți cu COVID-19

O retrospectivă a lunii iunie în ceea ce privește cazurile de pacienți diagnosticați cu COVID-19 ne arată că sute de cetățeni din județul Iași au fost infectați cu noul tip de virus. Relaxarea fără păstrarea măsurilor de protecție a atras consecințe importante. În ultimele 2 săptămâni, 8 pacienți au murit la Iași după ce au fost diagnosticați cu coronavirus. De la începutul lunii au decedat 17 în total.

„S-a schimbat cumva profilul pacienților diagnosticați cu COVID-19. Dacă la începutul pandemiei puteam discuta de mai multe cazuri cu pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare, situația este diferită acum. Internăm în ultima perioadă, frecvent, pacienți cu forme ușoare și medii. Asimptomaticii care împlinesc 10 zile de la internare sunt externați”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, manager la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

În 30 de zile, la Iași au fost diagnosticați 409 pacienți cu COVID-19

Așa cum spun medicii ieșeni, 409 pacienți cu COVID-19, diagnosticați în numai 30 de zile, ar trebui să ne îngrijoreze. Ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, mai erau doar 54 de paturi libere din 200 la secția de pacienți confirmați cu coronavirus și 5 locuri disponibile la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Avem mare noroc de susținerea colegilor de la Spitalul «Căi Ferate» și a celor de la Spitalul de Pneumoftiziologie, care sunt unități medicale suport COVID-19. La aceste spitale sunt internați pacienții cu forme ușoare și asimptomaticii până în cea de-a 10 a zi de la internare. Ulterior, aceștia sunt externați. Pacienții sunt în continuare monitorizați de medicul de familie”, mai spune prof. dr. Carmen Dorobăț.

Pacienții care au murit ar fi putut fi salvați dacă populația ar fi păstrat măsurile de protecție

Despre pacienții cu COVID-19 care au murit în secția de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, medicii spun că mai puteau trăi dacă nu se infectau cu coronavirus. Dușmanul nevăzut care face din ce în ce mai multe victime la Iași a distrus plămânii pacienților care sufereau și de alte comorbidități.

„Concluzia noastră după toată această perioadă este că populația aparent sănătoasă este un vector de transmitere a coronavirusului către categoria vulnerabilă de pacienți. Cei din urmă ar fi putut fi salvați dacă nu se infectau cu noul tip de virus”, spune dr. Florin Roșu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă la Spitaluld e Boli Infecțioase din Iași.

Din 90 de pacienți cu COVID-19 internați la Terapie Intensivă, aproape jumătate au murit din cauza unor complicații ale bolii

De la începutul pandemiei de COVID-19, la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli infecțioase din Iași au fost internați 90 de pacienți. Aceștia au fost transferați în această secție după ce au suferit complicații ale bolii. Dintre aceștia, aproape jumătate au murit. „Din păcate, afecțiunile de care suferă pacienții care se internează la secția de Terapie Intensivă le afectează sistemul imunitar.

Medicii practic nu mai pot face nimic. Organismul lor nu-i ajută să lupte împotriva virusului. În general, pacienții care suferă și de alte afecțiuni se protejează. Cei care îi infectează sunt tinerii, persoanele asimptomatice care nu respectă măsurile de protecție. Observăm că transmiterea comunitară a devenit din ce în ce mai frecventă. Dacă toți ieșenii ar purta mască de protecție când intră în supermarket, dacă s-ar respecta toate măsurile de igienă, nu am mai ajunge în această situație”, încheie dr. Florin Roșu de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Adauga un comentariu