Local

Bătaie de joc pe banii Primăriei Iași! În pasajul „Sfânta Vineri” reabilitat de firma Conest SA, deținută de Viorel Cozma se infiltrează apă

Publicat: 22 ian. 2021
Viorel Cozma iar își bate joc de ieșeni. Pasajul Sf. Vineri, reabilitat de Conest SA se dezintegrează
Viorel Cozma iar își bate joc de ieșeni. Pasajul Sf. Vineri, reabilitat de Conest SA se dezintegrează

O nouă gafă marca Conest SA! În pasajul „Sfânta Vineri” reabilitat de firma deţinută de Viorel Cozma se infiltrează apa. Trecătorii au observat picături căzând din tavan și ajungând pe scările care dau spre strada Sfântul Lazăr, în zona din apropierea Judecătoriei din Municipiul Iaşi.

Pasajul are deja o vechime de 9 ani. A fost inaugurat în anul 2012. De-a lungul timpului, au mai fost întâmpinate probleme de acest fel, dar și cu funcționarea scărilor rulante.

Pasajul „Sfânta Vineri” se dezintegrează

Inaugurat în mandatul fostului edil Gheorghe Nichita, pasajul care face legătura între Hala Centrală şi Judecătorie a ajuns să se dezintegreze.

Pasajul a fost cârpit de câteva ori din cauza inflitratiilor de apă, lambriul de deasupra scărilor cedează pe zi ce trece, iar mizeria este la ea acasă.

Pasajul are o suprafaţă construită de 1.827 metri pătraţi, 491 mp de vestigii şi 448 mp de spaţii comerciale. Lucrările au costat în total 21.7 milioane lei. Iar lucrările de reabilitare făcute de Conest SA, firma lui Viorel Cozma, au costat 3.500.000 Euro, bani din bugetul statului și bugetul local.

Scările rulante de la Hala Centrală sunt doar de decor

O nouă problemă, cu care s-au confruntat ieşenii de vârsta a treia, iese la iveală. Este vorba despre scările rulante din pasajul de la Hala Centrală. Acestea par să se fi transformat în elemente de decor. Mulţi pensionari cu probleme de mobilitate ce tranzitează zona sunt nevoiţi, astfel, să treacă prin chinul de a se deplasa pe scările fixe.

„Bilă neagră pentru Primăria Iaşi! Edilii noştri, ocupaţi fiind cu atâtea sărbători, festivaluri ale berii şi crâşme zburătoare au uitat cu desăvârşire de nevoile cetăţenilor! Scările rulante care dau spre Hala Centrală zac înţepenite de luni de zile, iar bieţii pensionari cara sacose escaladând cu greu scările fixe. Mulţi au sunat la primărie dar au fost trataţi cu indiferenţă că deh, nu-i an electoral! Aş mai scrie câte ceva despre trotuarele pline de gropi, dalele smulse şi cetăţenii care îşi rup picioarele şi mâinile făcând echilibristica printre acestea, dar nu vreau să-mi stric bună dispoziţie!”, a scris o ieşeancă pe o reţea de socializare, în urmă cu mai mulți ani.

Scene de groază într-un apartament de la Conest Grand Residence

O tânără a trecut prin clipe de coșmar după ce a fost „aleasă” de un individ de pe Publi24. Tânăra a cerut ajutorul polițiștilor și a povestit că a fost sechestrată și violată de un individ. Mai multe ore a stat închisă într-un apartament de la Conest Grand Residence, acolo unde a fost chemată de agresor

Poveste cusută cu ață albă la Iași. O tânără în vărstă de 29 de ani avea să ceară ajutorul Poliției spunând că a fost sechestrată și violată într-un apartament de la Conest Grand Residence. Tânăra le-a povestit anchetatorilor că a ajuns în apartamentul respectiv pe data de 27 aprilie. A fost sunată de un individ și chemată în apartament pentru a întreține relații sexuale, contracost. Nici bine nu ar fi ajuns tânăra la locație că a fost amenințată de cel care o chemase. Pentru a o determina să întrețină relații sexuale, agresorul ar fi folosit un cuțit pentru tăiat carnea. Ulterior, ar fi violat-o și ținut-o cu forța în apartament. Asta ar fi durat câteva ore. Înainte să plece, tânăra a fost verificată în geantă de agresor. Acesta i-a luat în jur de 200 de lei și a lăsat-o să plece.

„Agresorul a contactat-o telefonic pe tânără găsind un anunț pe Publi24. După ce a ajuns în apartament a întreținut cu ea relații sexuale. Victima a precizat că a fost amenințată cu un cuțit”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

 

Comentarii
  • Andrei, stai calm tata. Astia sunt smecheri, si primaria, si Conest. Fac totul super legal, nu ai cum sa te atingi de ei, numai ca te oftici cand auzi ca mister Mihai Chirica nu face licitatie, ci merge pe contracte cu incredintare directa. Adica el hotaraste ce firma sa execute lucrarile. Si mai are el cativa prietenari cu care a facut bani la greu, de exemplu Gafita, prieten la catarama si cu actuala nevasta a lui Chirica. Ce combinatii fac astia, te doare mintea, culmea, totul legal. Pot sa-si pune adaos comercial si de 200%, nimeni nu are cum sa-i mai traga la raspundere, plus ca, Curtea de conturi este politizata demult. De ce nici o institutie de control nu intra in primarie ? Dupa Nichita, nu a intrat nici o institutie de control in primarie.

  • OBSERVATIA CU SCARILE RULANTE VINE OARTE TARZIU AR E OARTE BINE VENITA. SCARILE NU UCTIONEAZA DE CEL PUTIN 3 ANI. EU PERSONAL A SIMTIT PE PIELEA MEA ACET LUCRU. MEREU ASTEPTAU O PIESA DE LA BUCURESTI LA INTREBAREA DE CE NU FUNCTIONEAZA SCARILE. VA ROG SA STATI CU OCHII PE PRIMARIE. APA DIN TAVAN CURGE DE ANI DE ZILE . IARNA ESTE GHIATA PE SCARILE SPRE PIATA CU PERICOL DE ACCIDENTARE. MULTUMIM REDACTIEI PENTRU INTERVENTIA OPORTUNA IN AEST CAZ.

  • Ba..mai lăsați Conest-ul si pe Cozma.. nu v-a mai dat bani ?!? Cat v-a sponsorizat nu ati scris nimic de ei…acum aruncati cu kkt.. de ce nu scrieti de lucrările finalizate si care se bucură locuitorii orașului…termoficare, drumuri, civile ..Plus ca omul asta a investit aici…si multi isi iau salariile de acolo…

  • E cumatru lui Mihăiță, cel mai mare șpăgar, corupt, și hot de primar din istoria Iașului,,,,, dar e ofițer acoperit și are imunitate,, huuuoooooo

Adauga un comentariu