International

În plin val al COVID-19, una dintre cele mai misterioase boli din lume lovește din plin! Sindromul Havana lovește agenții CIA din lume

Publicat: 24 sept. 2021
o clădire cu unde radio
Sindromul Havana este o boală misterioasă care lovește agenții americani

Sindromul Havana este o boală misterioasă care, conform datelor existente, ar lovi mai multe elemente CIA din lume. Boala se manifestă prin simptome de greață, pierderea orientării, amețeli, zumzete ciudate.

Prima dată, boala s-a manifestat în Cuba în 2016, în capitala Havană iar la incpeut a fost tratată cu scepticism. Totuşi, odată cu trecerea timpului incidentele s-au înmulţit.

Sindromul Hanava începe să lovească din nou în SUA! Un agen CIA s-a plâns de acest lucru

Conform datelor existente până acum, sindromul Havana şi-a făcut din nou simptită apariţia în New Delhi unde un agent din aproprierea directorului Agenţiei a fost implicat. Agentul echipei ar fi suferit de aceeaşi stare de rău acuzată de numeroşi oficiali americani din străinătate. Peste două sute dintre ei au povestit despre greaţă, pierderea orientării, ameţeli, zumzete ciudate.

Un alt eveniment, cu caracter senzaţional, a implicat echipa vicepreşedintelui Kamal Harris, cu ocazia unei călătorii în Asia. Departamentul de Stat a fost obligat să schimbe programul, după ce doi membri ai grupului s-au plâns de probleme în Hanoi.

Ce explicaţii există în legătură cu sindromului Havana

De-a lungul timpului au existat mai multe ipoteze la originea sindromului Havana. Specialiştii şi cercetătorii americani au emis mai multe puncte de vedere. De exemplu unii cred că sunt implicate serviciile secrete iar alţii cred că personalul american a fost ” bombardat ” cu ajutorul undelor radio sau microunde. De altfel, o altă deză este aceea că sindromul Havana este rezultatul sistemelor de supraveghere utilizate de serviciile secrete rusești sau cubaneze

„Umbrele” urmăresc ţintele, le spionează folosind dispozitive care declanşează efecte secundare. Dar există şi cei care au sugerat diferite alte cauze, de la utilizarea anumitor pesticide în afara ambasadelor până la cântecul enervant al insectelor. Dosarul a fost deschis, CIA a creat un grup de lucru condus de echipa care l-a vânat pe Osama bin Laden. „Sindromul Havana” rămâne încă un mister nedesluşit.

Adauga un comentariu