Eveniment-Social

In pofida oprobiului iesenilor, Primarul Constantin Simirad continua campania de ucidere a maidanezilor

Publicat: 19 iul. 1999

•Echipele desemnate de primul edil al Iasilor au imprastiat salam otravit in majoritatea cartierelor. Urmarea: zeci de ciini maidanezi au murit in chinuri groznice din dorinta celui care doreste sa dea Iasului imaginea unei capitale a culturii si civilizatiei. Echipele de exterminare a ciinilor au actionat si in centrul orasului. In imaginea alaturata, realizata linga blocul nr. 6 din Piata Unirii, au fost surprinsi doi dintre maidanezii otraviti la ordinul primarului.

Ciinii otraviti erau cei mai buni prieteni ai copiilor

Linga animalele cuprinse de spasmele mortii s-au adunat aproape toti locatarii din zona. Copiii plingeau linga cei doi ciini pe care ii considerau cei mai buni prieteni.
„Pe Gipsy si Kuky (cei doi maidanezi – n.r.) ii stiu dintotdeauna. Erau cuminti si ascultatori. Cea mai mare bucurie a noastra era sa ne jucam cu ei. Acum ei nu mai sint. Cine poarta vina pentru moartea lor? Am vrea sa stim si sa-l pedepsim”, a declarat Ioana Ursache, 13 ani. „Primarul s-a dovedit de o cruzime inimaginabila. Este bestial sa otravesti niste ciini sub ochii copiilor. Gipsy are cinci pui. Cine stie daca vor supravietui?”, a precizat Lucia Tanco, profesor. „Gipsy m-a insotit intr-una din zile in Gradina Botanica. I-am facut citeva fotografii si ma gindeam sa le trimit colegilor mei de serviciu din Franta. Doream sa le demonstrez ca si la noi maidanezii au parte de un tratament cit de cit omenesc. Dar Simirad a dovedit contrariul” a mentionat Angela Rebei. „Dupa ce i-am gasit pe ciini otraviti l-am sunat pe dr. Liviu Sfarghiu, reprezentantul Asociatiei pentru Protectia Animalelor. Cunostea faptul ca, de aproximativ doua saptamini, Primaria a trecut la exterminarea ciinilor maidanezi. A incercat sa salveze citiva din ciinii otraviti dar efortul a fost in zadar. Otrava utilizata a fost prea puternica. La rindul sau, dr. Liviu Sfarghiu a luat legatura cu Primaria iar cei de acolo au refuzat sa comunice tipul otravii si firma care o distribuie”, a declarat Daniela Petre.

Hingherii risca sa fie cotonogiti

Protestele celor care doresc sa protejeze ciinii se inmultesc in fiecare zi. Refuzul Primariei de a stopa uciderea a maidanezilor reprezinta o sfidare grosolana la adresa contribuabililor. Amintim ca in urma cu circa 4 luni actionau echipele de hingheri care pe timp de noapte vinau maidanezi. Respectivele echipe si-au redus activitatea deoarece se inmultisera cazurile in care hingherii erau depistati de cetateni si efectiv snopiti in bataie. Nu este exclus ca aceeasi metoda sa fie aplicata de iubitorii de animale impotriva celor care ii otravesc pe maidanezi.

Ovidiu MARDAREloading...

Adauga un comentariu