Local

In premiera, Iasul gazduieste o etapa din Campionatul National de Drift

Publicat: 28 feb. 2011

Iasul va gazdui in premiera o etapa din Campionatul National de Drift. Acesta va fi organizat intre 19 si 20 martie, in parcarea de la Carrefour Era. La Iasi sunt asteptati peste 25 soferi profesionisti din tara, dar si din Austria sau Franta.
In parcarea de la ERA vor ajunge bolizi cu motoare de pana la 500 cai putere, concurentii avand doua zile la dispozitie sa-si etaleze calitatile in drifting. In prima zi, spectacolul va consta in demonstratii de drift, la care vor putea participa si spectatorii. Fiecare iesean se va putea inscrie la Taxi Drift – o runda demonstrativa in care vor urca in masini alaturi de soferi profesionisti pentru a trai senzatiile din timpul concursului. „Etapa propriu-zisa va incepe duminica, 20 martie, cu o runda de calificari. Dupa aceasta runda, vor ramane doar 16 piloti, care se vor lupta doi cate doi, prin eliminare, ajungandu-se dupa cinci runde la un singur pilot, care va fi ocupantul locului 1.
Spectacolul va fi oferit atat de pilotii romani din campionatul national, cat si de piloti veniti din campionatul european. Arbitrajul se va face conform regulilor de la campionatul european, King of Europe, de catre doi arbitri profesionisti – Mike si Dragan. Este pentru prima data cand Iasul organizeaza un astfel de eveniment si speram sa vedem executii de mare calitate”, a declarat Andrei Matei, presedintele clubului sportiv „Old School Motorsport” si organizator al evenimentului.
Acesta a precizat ca urmatoarele etape ale Campionatului National de Drift vor fi organizate in acest an la Cluj, Brasov, Timisoara, Suceava, Bucuresti, Craiova, dar si la Constanta, care va gazdui o etapa de campionat european.loading...

Adauga un comentariu