News Flash:

In premiera nationala, magazine care vor vinde carne de cal

24 August 2001
1299 Vizualizari | 0 Comentarii
•Masura va fi luata pentru a stopa comertul ilegal Autoritatile iesene au decis, astazi, in cadrul Comisiei Consultative pentru Protectia Consumatorului, sa dea aviz favorabil deschiderii unor macelarii care sa vanda carne de cal in oras. Masura constituie o premiera si va fi luata deoarece autoritatile locale sunt disperate de numarul furturilor de cai de pe raza municipiului care, ulterior, sunt sacrificati si comercializati ilegal. Conform unor constatari ale conducerii Primariei, cele mai multe furturi se inregistreaza in zonele Pacurari si Galata, hotii provenind in special din randul romilor. In Galata, actiunea se petrecea chiar sub nasul primarului, care pana astazi habar nu avea ce fac vecinii. "Chiar langa mine am vazut astfel de miscari pe la patru dimineata. Tinand cont ca stau in Galata, abia acum am dedus ca se transportau cu carutele cai sacrificati", a declarat primarul Constantin Simirad. Ca urmare, conducerea municipalitatii a hotarat astazi, in cadrul Comisiei Consultative de Protectie a Consumatorului, sa declanseze o adevarata urmarire a hotilor de cai. Pe langa incercarea de prindere a hotilor, masura va fi luata si pentru protectia consumatorilor care cred ca mananca doar carne de porc sau vita in loc de cal. Pentru evitarea oricaror posibilitati de imbolnavire a iesenilor, membrii Comisiei au dat aviz favorabil deschiderii unor magazine care sa vanda carne de cal la Iasi. Masura constituie o premiera la nivel national. "Carnea de cal, daca este sacrificata in conditii optime, este una din cele mai bune. Este mult mai nutritiva decat carnea de porc sau vita si va fi mult mai ieftina ", a declarat directorul Directiei Sanitar-Veterinare, Vasile Hritcu. Conform unor estimari, daca va fi comercializata carnea de cal, aceasta va avea un pret mai mic cu 20.000-25.000 de lei decat cea de vita sau porc. Trebuie precizat ca, in multe din tarile europene, carnea de cal este considerata o delicatesa, fiind mult mai apreciata si mai scumpa decat carnea de vita, porc sau pui. Marius PILA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020945 (s)