Stiri

In Romania, majoritatea celor care cumpara haine online sunt tineri. Cei peste 40 de ani, inca reticenti

Publicat: 14 mart. 2016
5

Zona de e-commerce din Romania este dominata de cumparatorii tineri, de 20-40 de ani, in timp ce pe alte piete, cum este Cehia sau Polonia, sunt si cliente de 55-60 de ani care comanda haine online, a declarat Robert Berza, country manager al ZOOT Romania.

Anul trecut, circa 2,7 milioane de romani si-au facut cel putin o data cumparaturile pe internet, cheltuind 1,4 mld. euro, cu aproximativ 30% mai mult decat in 2014, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la INS si de la jucatorii din piata.

 Aproape 40% dintre clienti s-au orientat catre haine si pantofi, urmatoarele cele mai cautate produse fiind electronicele, electrocasnicele si apoi cosmeticele si produsele de parfumerie, potrivit datelor din piata. Din totalul celor 1,4 mld. euro cheltuite de romani in online, catre achizitiile de moda merg peste 10% din total.

„Cehii sunt mai avansati in ceea ce priveste e-commerce-ul, pentru ca se simte influenta Germaniei ce atrage Cehia si Polonia. In Cehia, vom intalni pe ZOOT si cliente de 55-60 de ani ce comanda haine, accesorii, produse pentru casa. La ei piata adresabila de clienti este mult mai mare, iar la noi este intre 20 si 40 de ani“, spune Robert Berza.

In plus, romanii au fost obisnuiti de catre jucatorii online cu reducerile masive si, in consecinta, le vaneaza tot timpul. Astfel, chiar daca sunt mai preocupati de cum arata comparativ cu cehii, pe romani ii aduci pe site doar prin cuvintele-cheie „reduceri“ si „discount“.

In Cehia, piata mama a ZOOT, oamenii sunt obisnuiti sa cumpere foarte mult la pret intreg, reduceri masive fiind doar in ianuarie si in august.
Adauga un comentariu