Titlurile zilei

În Săptămâna Mare, a dispărut din curtea unei bisericii din Iași, deși cântărea trei tone. „Cu amărăciune, aș vrea să vă aduc la cunoștință încă o ispită”

Publicat: 04 mai 2022
O biserică din Iași a fost jefuită de două ori la rând, după ce hoțul a fost iertat prima dată
O biserică din Iași a fost jefuită de două ori la rând, după ce hoțul a fost iertat prima dată

Un ieșean fără frica lui Dumnezeu a furat aproape trei tone de fier de pe terenul unde urmează să se construiască Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”. Preotul Constantin Guraliuc l-a iertat prima dată, dar acesta nu s-a oprit și a continuat să sustragă fierul. A intervenit și poliția

Chiar în Săptămâna Mare, un ieșean a mers să fure fier, însă nu de oriunde, ci tocmai de pe terenul unde urmează să se construiască Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Iași. Preotul paroh Constantin Guraliuc a observat imediat dispariția materialelor de construcție. Hoțul a fost identificat, dar a fost iertat pentru isprava sa, însă acesta a continuat să sustragă bunurile din curtea bisericii. De data aceasta, conducerea bisericii a anunțat poliția. Aproximativ trei tone de fier au dispărut.

„Hristos a Înviat! Iubiți credincioși, cu multă amărăciune, aș vrea să vă aduc la cunoștință încă o ispită. La începutul Săptămânii Mari, am constatat că din fierul pentru construcție a fost furat mult peste 3.000 de kilograme. Unul dintre hoți, care locuiește în zona Manta Roșie, a fost prins. Inițial, l-am iertat. Dar pentru că nu am mai putut comunica și în continuare a mai lipsit fier, a trebuit să depun plângere la Poliție, pentru a se putea continua investigațiile”, a declarat părintele Constantin Guraliuc.

Părintele Constantin Guraliuc: „Poliția mi-a spus să luăm fierul de acolo”

După evenimentul neplăcut, în urma căruia mai multe kilograme de fier au fost furate din curtea bisericii în repetate rânduri, preotul este nevoit să găsească o soluție. Poliția l-ar fi sfătuit să caute un loc mai sigur unde să îl depoziteze.

„Având în vedere că fierul respectiv este un bun al nostru, al tuturor, cumpărat din banii noștri, cât și faptul că și Poliția mi-a spus să luăm fierul de acolo, vin cu rugămintea poate are cineva vreo variantă de a-l depozita în siguranță. Este, așa cum am spus, încă o ispită, dar trebuie să trăim cu nădejdea, după cum m-am mai exprimat: «Dacă Dumnezeu și Maica Domnului au rânduit ca acolo să fie Sfânta Biserică, nici îngerii din ceruri nu se pot împotrivi», iar dacă satana lucrează prin oamenii care fac voia lui, și Dumnezeu lucrează tot prin oamenii care Îi împlinesc voia Lui cea sfântă, și-L iubesc cu adevărat. Și să nu uităm că «Dumnezeu niciodată nu rămâne dator»”, a spus preotul Constantin Guraliuc.

În edițiile anterioare, reportezii BZI au prezentat cazul unui ieșean care a încercat de mai multe ori să jefuiască locuința unui preot.

Fierul furat din curtea bisericii din Iași a fost recuperat

După ce poliția a fost sesizată, au fost începute cercetările pentru a identifica făptașul, care a fost găsit la scurt timp. Bărbatul a fost condus la cercetări, iar paguba a fost recuperată. În continuare se fac cercetări. Conform spuselor unor martori, întreg jaful a avut loc pe parcursul unei luni.

„În urma sesizării, polițiștii Secției numărul 5, Poliția Iași au identificat și condus la cercetări un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de furt. Prejudiciul a fost recuperat. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.
Comentarii
Adauga un comentariu