Actualitate

In sfarsit. Lasati cu lunile sub cerul liber, acesti oameni ar putea fi salvati

Publicat: 11 aug. 2015
1

@ Guvernul ar putea acorda cateva miliarde lei vechi pentru familiile nevoiase din Iasi ramase fara casa in urma unui incendiu devastator @ O decizie in aceasta privinta ar urma sa fie luata in baza unei hotarari a Executivului @ Sapte familii iesene au ramas pe drumuri in urma incendiului

Autoritatile judetene au solicitat sprijinul Guvernului pentru refacerea locuintelor unor familii din comuna Ciurea ce au ramas fara agoniseala de o viata in urma unei deflagratii. Sapte familii din Lunca Cetatuii, comuna Ciurea, s-au trezit in strada dupa ce blocul in care locuiau a ars complet in urma cu cateva luni. Imobilul a luat foc dupa ce un locatar a uitat aragazul aprins. Zilele trecute, autoritatile judetene au initiat un proiect ce va fi inaintat Guvernului prin care se solicita acordarea unui sprijin financiar de circa 515 mii de lei din fondul de rezerva pentru constructia unor noi locuinte. Urmeaza ca Guvernul sa decida daca va aloca fondurile necesare intr-o viitoare sedinta a Executivului.

„A fost demarat un proiect de Hotarare de Guvern care va ajunge la nivel central prin care se propune alocarea unei sume de aproximativ 515 mii lei pentru refacerea locuintelor”, a spus Felix Guzga, purtatorul de cuvant al Prefecturii Iasi. In urma dezastrului, mai multe familii au ramas pe drumuri.

Lucrurile sunt cu atat mai dramatice, cu cat cele mai multe dintre aceste familii se confrunta cu grave dificultati financiare si nu si-au gasit de atunci un alt acoperis deasupra capului. Incendiul care a cuprins complexul Astoria din Ciurea a fost devastator. Un barbat a uitat aragazul aprins, iar ceea ce a urmat a fost greu de imaginat. Pagubele materiale au fost insemnate, flacarile distrugand acoperisul, mansarda si zeci de aparate electrocasnice. In urma cu cateva saptamani Guvernul a mai aprobat un ajutor de 33.000 lei pentru cele 7 familii, fonduri care s-au dovedit a fi insuficiente. In acea perioada s-a trecut si la documentatia pentru construirea unor noi locuinte in apropierea celor afectate. S-a luat decizia sa nu se refaca vechiul imobil, ci sa fie ridicat unul nou in apropiere, unde toate cele 7 familii vor beneficia de cate un apartament.

Adauga un comentariu