Actualitate

In sfarsit s-au trezit si sefii MLR! Bojdeuca lui Ion Creanga va fi reparata

Publicat: 07 iul. 2016
1

@ Sefii judetului vor aloca 206.000 lei pentru demararea primelor proceduri privind reabilitarea locuintei scriitorului Ion Creanga din Ticau @ In ultimii ani, bojdeuca fost lasata de izbeliste si se afla in pericol de autodemolare @ Peretii s-au crapat, podeaua se lasa, iar apa s-a inflitrat prin tot acoperisul 

Dupa ce reporterii cotidianului BUNå ZIUA IASI au aratat starea deplorabila in care a ajuns bojdeuca lui Creanga din Ticau, sefii Muzeului Literaturii Romane s-au trezit si au demarat procedurile pentru reabilitarea monumentului. Astfel, au fost alocati circa 206 mii lei pentru intocmirea documentatiei care va sta la baza proiectului de restaurare a celei mai vechi case memoriale din tara. Desi acest lucru trebuia facut cu ani in urma, sefii MLR nu s-au grabit sa salveze bojdeuca, iar aceasta se afla in pericol de prabusire. Data limita de depunere a ofertelor este 28 iulie, acestea urmand a fi deschise in luna septembrie.

„Prin contract se urmareste intocmirea documentatiei tehnico-economice in vederea accesarii finantarii nerambursabile pentru proiectul Restaurarea Muzeului Ion Creanga Iasi. Documentatia consta in: – expertiza tehnica, documentatie de avizare a lucrarilor de interventie, – documentatii pentru obtinere avize solicitate prin certificatele de urbanism, – studiu parament, – studiu arheologic, – studiu de marketing, – proiect tehnic (PT) + Detalii de executie (DDE) + Asistenta tehnica din partea proiectantului + verificarea proiectului la toate cerintele solicitate. Se solicita asistenta tehnica din partea proiectantului, pe toata perioada de executie a lucrarilor”, se arata in anuntul respectiv.

Casa in care Creanga a scris operele care au bucurat generatii intregi de copii a ajuns o ruina. La cea mai mica ploaie, apa se infiltreaza in interior, peretii au inceput sa se crape, iar cerdacul sa o ia la vale.

Citeste si: Scene de scandal in cel mai vizitat loc din Iasi. Imaginile sunt de groaza – GALERIE FOTO

Comentarii
Adauga un comentariu