Local

In spalatoriile pentru covoare se lucreaza zi si noapte – FOTO, VIDEO

Publicat: 10 apr. 2012

@ Cu doar cateva zile inainte de Pasti, iesenii renunta la covoarele din casa @ Gospodinele care nu au timp sau nu pot sa se ocupe personal de primenirea locuintelor gasesc ajutoare de nadejde in serviciile firmelor de curatenie si ale spalatoriilor auto, care s-au specializat si in spalarea de covoare

Cu doar cateva zile inainte de Pasti, spalatoriile de covoare lucreaza la capacitate maxima si deja nu mai fac fata numarului mare de solicitari. Ele functioneza acum zi si noapte pentru a putea acoperi cererea neasteptat de mare din ultima perioada. Angajatii au pierdut sirul numarului de covoare care le-au trecut prin mana. „E fara numar, cum s-ar spune. Singura unitate de masura este durerea de spate. Suntem o echipa de 13 oameni, distribuiti astfel incat sa acoperim 24 ore din 24 si tot nu facem fata”, a explicat Cristi Brassai, un angajat de la Spalatoria Gedras.

Specialistii in dereticat si curatat le fac sa arate ca noi pentru sume cuprinse intre 6 si 7 lei pe metrul patrat. De la cele de cartier, pana la cele cu staif, multe firme se indeletnicesc in perioada aceasta cu spalatul covoarelor. De exemplu, Eugen Cosuleanu lucreaza la o spalatorie auto din Bularga si in lipsa masinilor reuseste sa spele cu turbojetul 6-7 covoare pe zi. Cei de la Spalatoria Euro Fresh spun ca, de vreo doua saptamani, sunt asaltati de solicitari si ca lucreaza la capacitate maxima, facand fata cu dificultate cererilor venite din partea gospodinelor care cauta un serviciu de spalatorie covoare în iasi. Numai saptamana trecuta s-au ocupat de peste 200 de covoare, iar saptamana aceasta au ajuns sa spele chiar si 40-50 pe zi. Ei au creat un serviciu special, oferind clientilor conditii de preluare si livrare gratuita. „Ne ocupam de tot: le aducem, le spalam, uscam si le livram. Avem aparatura profesionala, nu utilizam turbojetul pentru ca presiunea strica tesatura. Folosim motoperii si dispozitive speciale pentru uscat. In maxim 48 de ore omul are covorul inapoi acasa. Nu cred ca avem concurenta intre firmele de curatenie. Ne miscam repede, facem treaba buna si gospodinele sunt multumite de noi”, a explicat Leonard Baciu, seful de tura la Euro Fresh.

In apropierea Spitalului de Recuperare functioneaza Spalatoria Gedras SRL. Angajatii acesteia sustin ca sunt total depasiti de numarul de solicitari. Au si pierdut sirul numarului de covoare pe care le-au curatat in ultimele 10 zile.

Firmele de curatenie sunt aliatul de incredere al gospodinelor

Perioada dinaintea sarbatorilor pascale este una foarte aglomerata pentru expertii in curatenie de pe piata ieseana, intrucat numarul solicitarilor din partea persoanelor fizice a crescut exponential. „De la inceputul lunii aprilie comenzile s-au triplat. Saptamana aceasta cu greu mai putem prelua comenzi, iar sansele de a putea livra covoarele pana de Pasti sunt foarte mici”, a subliniat receptionista de la un punct de colectare a covoarelor din zona Nicolina.

Pentru ca oamenii lasa treaba, de obicei, pe ultima suta de metri, firmele de curatenie nu pot acoperi toate solicitarile, desi se straduiesc sa faca fata. „Pentru saptamana asta nu mai este loc in agenda nici macar pentru o singura programare. Au crescut cu aproape 40 la suta solicitarile in perioada asta. Am mai angajat personal pentru a reusi sa onoram un numar cat mai mare de comenzi”, a spus Marcel Diaconu, administratorul firmei Alba ca Zapada.

Intrucat sunt foarte aglomerate inainte de Pasti, firmele de curatenie au fost nevoite sa renunte la clientii care n-au avut inspiratia de a face rezervari din timp. „Avem doua echipe ce insumeaza opt oameni si intr-o singura zi, de exemplu, am primit 10 telefoane, la care se adauga solicitarile venite pe e-mail, totul pentru serviciul de curatatorie covoare în Iași. Oricat ne-am dori, nu putem sa le preluam pe toate”, a explicat Cornel Sava, managerul general Mc Clean.

Curatenia generala facuta cu ajutorul firmelor specializate are costuri cuprinse intre 150 si 250 de lei pentru garsoniere, iar pentru apartamentele de doua camere pretul porneste de la 200 si ajunge chiar si la 400 de lei. Sumele care se platesc pentru serviciile firmelor de curatenie in cazul apartamentelor cu 3 camere pleaca de la 350 si ating uneori si 700-800 de lei, in functie de tipul si cantitatea de produse folosite, de suprafata de lucru si de volumul de munca.

Adauga un comentariu