Stiri medicale

In spital dupa ce i-a explodat o tigara electronica

Publicat: 16 feb. 2012

Un barbat din Florida a ajuns in spital din cauza unei tigari electronice. El a suferit rani grave dupa ce aceasta i-a explodat in gura, ramanand fara dinti si o parte din limba. 

Americanul Tom Holloway, in varsta de 54 de ani, fuma o tigara electronica, dar a avut marea supriza cand aceasta i-a explodat in gura asemenea unei petarde, scrie ABC News.

Explozia ar fi putut fi cauzata, spun anchetataorii, de o baterie care alimenta dispozitivul. Din pacate, marca produsului pe care il folosea barbatul nu mai poate fi recunoscuta acum. Explozia a fost atat de puternica, incat barbatului i-au fost distrusi dintii si a ramas si fara o parte din limba. Camera in care el se afla a luat foc. Exista indicii ca bateria folosita de el era reincarcabila. 

Avantajele si dezavantajele tigarii electronice

Autoritatile medicale americane nu au aprobat folosirea tigarilor electronice. Cei care vor sa se lase de fumat folosesc tigari electronice pentru a face mai usoara trecerea la viata fara tutun. Totusi, ei o fac pe propriul risc. 

Sunt vulnerabili, in primul rand, cei tineri, deoarece ei sunt tinta reclamelor agresive din mediul online. Doctorii sustin ca studiile de specialitate in acest sens lipsesc, folosirea acestor tigari putand fi periculoasa pentru sanatate. Asadar, cei care vor sa renunte la tutun prin acest procedeu ar trebui sa se mai gandeasca. loading...

Adauga un comentariu