Actualitate

În tabăra lui Florin Cîțu a început bătălia pentru funcţia de președinte al Camerei Deputaților! Iată ce nume se vehiculează după ce Ludovic Orban a anunțat că își va da demisia dacă va pierde alegerile interne din PNL

Publicat: 24 aug. 2021
Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu a avut o reacție la acuzațiile lui Vlad Voiculescu legate de raportări eronate ale infectărilor cu COVID-19

Războiul din interiorul PNL capătă de la zi la zi noi proporţii. După ce Ludovic Orban a anunţat, la depunerea moţiunii pentru șefia liberală că, dacă va pierde alegerile interne va renunța la funcția de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în interiorul formaţiunii politice are loc o bătălie în special în tabăra lui Florin Cîțu.

Pentru că funcţia va rămâne, în teorie, liberă, în cursa pentru ocuparea acesteia au intrat mai multe nume din PNL, informează jurnaliştii de la stiripesurse.ro

Cine vrea să fie președinte al Camerei Deputaţilor dacă Ludovic Orban pierde, în favoarea lui Florin Cîțu, alegerile din PNL

Conform surselor politice sunt mai multe nume vehiculate pentru a prelua poziţia de președinte al Camerei Deputaţilor, poziţie care îi aparţine acum lui Ludovic Orban. Așadar, sursele citate menţionează faptul că, după data de 25 septembrie 2021, dacă Orban va pierde alegerile interne din PNL în favoarea lui Florin Cîțu, la șefia Camerei Deputaţilor poate ajunge actualul ministru al Muncii, Raluca Ţurcan, dar și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. Un alt nume vehiculat în interiorul PNL este cel al lui Dan Barna, actualul vicepremier care şi-ar dori, în contextul în care intenţionează să candideze în 2024 la funcția de președinte al României, mai multă vizibilitate.

Un alt scenariu este acela în care actualul președinte al Senatului, Anca Dragu, ar putea fi dată la o parte iar în locul acesteia ar fi numit Dan Barna.

Ludovic Orban a anunțat că îşi va da demisia de la Camera Deputaţilor dacă va pierde alegerile interne din PNL

De curând, în momentul în care şi-a depus moţiunea pentru candidatura la șefia PNL, Ludovic Orban a menţionat faptul că dacă va pierde alegerile interne din cadrul partidului îşi va da demisia şi din funcţia de președinte al Camerei Deputaţilor. Acesta a explicat că e o chestiune de onoare şi că se aşteaptă ca şi Florin Cîțu să îşi dea demisia din funcţia de premier dacă va pierde alegerile interne din PNL:

„Aici este o chestiune de onoare. Eu, dacă pierd alegerile, îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o chestiune de legitimitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine îl mai ascultă? Acum, vă spun sincer că asta e o chestiune de legitimitate într-o democraţie: un om, ca să poată să exercite o funcţie de o asemenea importanţă în stat, trebuie să aibă legitimitate, trebuie să aibă o autoritate, care este construită. Păi tu, dacă pierzi în interiorul propriului partid care te-a susţinut pentru poziţia de prim-ministru”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

Lupa pentru șefia PNL rămâne deschisă, însă potrivit unor liberali, Florin Cîțu este susținut de majoritatea filialelor. Altfel spus, premierul și-a depus candidatura oficial pe data de 20 august 2021, iar textul moțiunii prevede mai multe lucruri printre care și România Educată, proiectul de suflet al președintelui Klaus Iohannis. De altfel, președintele actual al PNL a declarat că se gândește serios la depunerea candidaturii pentru președenția României la alegerile din 2024, lucru necesar în contextul în care va câștiga alegerile din interiorul PNL.

Comentarii
Adauga un comentariu