Eveniment-Social

In timpul permisiei, un soldat a furat doi saci cu piese din aluminiu.

Publicat: 05 apr. 1999

Adrian Dragan, care a mai fost condamnat pentru un viol in perioada minoritatii, mai avea 5 zile pina la terminarea stagiului militar, pe 25.02.1999. El s-a gindit sa sustraga piese din aluminiu din incinta Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare Galati, impreuna cu un prieten.

Dragan a avut o permisie de citeva zile si s-a dus acasa, in comuna Vinatori. Pentru a-si petrece zilele libere intr-un mod util, el l-a convins pe vecinul sau, Ionel Harabagiu (14 ani) sa fure piese metalice din depozitul din apropierea satului. Pe 20 februarie 1999, ei s-au dus la depozit si soldatul a escaladat o fereastra in timp ce prietenul sau statea de paza. Adrian Dragan a luat piesele de aluminiu si le-a aruncat pe geam, dupa care a coborit si amindoi au ascuns piesele linga un gard. Spre seara cei doi s-au intors si au pus piesele in doi saci. Un paznic i-a vazut, moment in care hotii au luat un sac si au fugit. Acestia au fost prinsi in cele din urma si cercetati.

Procurorii i-au trimis in judecata pentru „furt calificat”, iar fata de Adrian Dragan s-a retinut circumstanta agravanta deoarece a savirsit fapta cu un minor, riscind o pedeapsa de la 3 la 5 ani. loading...

Adauga un comentariu