Coronavirus

În tot mai multe județe din țară a devenit obligatorie purtarea măștilor de protecție

Publicat: 07 apr. 2020
Persoane cu masti chirurgicale participa la un flashmob de protest organizat de fundatia Coalitia de Mediu, impotriva lipsei de masuri pentru diminuarea poluarii aerului din Capitala, in fata Primariei Generale, miercuri 12 decembrie 2018, in Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

După ce oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că purtarea măștilor de protecție reduce semnificativ riscul de infectare cu Covid-19, acest lucru a devenit obligatoriu în mai multe județe din România.

Iași și Maramureș se înscriu pe lista județelor în care purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie. Dacă la Iași, spre exemplu, persoanele care părăsesc locuința trebuie să aibă nasul și gura acoperite în spațiile publice închise, în Maramureș obligația de a purta măști se aplică pentru toate spațiile publice, nu doar pentru cele închise.

Și în județul Suceava, oamenii sunt obligați să poarte pretutindeni măștile de protecție.

Prin urmare, masca este obligatorie în Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Suceava, Buzău, Bacău și Alba.

Centrul american pentru Prevenția și Controlul Bolilor a anunțat recent că indicată este purtarea oricărui tip de măști. Recomandate sunt chiar și cele realizate din material textil, deși nu sunt la fel de eficient precum cele chirurgicale.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că în această săptămână vor ajunge în țară opt milioane de măști, destinate în special personalului medical.

Polițiștii avertizează că persoanele care sunt prinse în afara locuinței și nu poartă măști de siguranță riscă o amendă între 2.000 și 20.000 de lei, în județele în care acest lucru a devenit obligativitate.
Comentarii
Adauga un comentariu