Local

In ultimele trei zile, 38 de persoane fara adapost au fost adunate de pe strazi

Publicat: 09 ian. 2017
1
În ultimele trei zile, având în vedere temperaturile scazute, autoritatile locale au actionat pentru identificarea persoanelor fara adapost, ocazie cu care 38 de persoane au fost conduse si cazate în spatiile special amenajate de catre Primaria Municipiului Iasi. De asemenea, tinând cont ca au fost si persoane care au refuzat cazarea, lucratorii Politiei Locale Iasi si cei ai Directiei de Asistenta Comunitara Iasi au monitorizat locatiile în care acestea se adaposteau, pentru a preveni evenimentele nedorite.
„În acest context, rugam iesenii sa apeleze telefonic Dispeceratul Politiei Locale la numarul de telefon 0232/232.099, atunci când observa persoane din categoria celor defavorizate, care ar putea suferi socuri hipotermice, în vederea cazarii acestora în adaposturile de noapte”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi.
 
De asemenea, politistii locali au demarat o campanie de somare a asociatiilor de proprietari, persoanelor fizice si a agentilor economici, pentru dispune masuri de îndepartare a zapezii de pe trotuarele din zonele pe care le administreaza, îsi au domiciliul sau îsi desfasoara activitatea comerciala.

Cu aceasta ocazie, cetatenii sunt informati sa nu arunce zapada pe partea carosabila si sa o depoziteze la o distata de 0,30 m de bordura carosabilului, pentru a fi ridicata în cel mai scurt timp de catre societatile specializate, iar în caz de formare a poleiului, trotuarele trebuie sa fie presarate cu nisip sau sare.Persoanele care nu se conformeaza somatiilor primite risca amenzi contraventionale cu valori cuprinse între 190 si 370 lei, conform Hotararii de Consiliului Local al Municipiului Iasi numarul 172 din 2002, privind gospodarirea si mentinerea curateniei în municipiul Iasi.

Comentarii
  • propietari de apartamente si presedinti de asociatii mai puturosi unul decat altul astia sunt ieseni .cade pe scari pe gheata dar e mandru ca-i roman.asta a iesit din . dac si roman contopirea lui decebal si traian da mai dureaza cateva zile si vine coltul ierbii.

Adauga un comentariu