Actualitate

In urma ei parjol ramane! Mama ONG-urilor din Iasi, condamnata penal, linsata de creditori! Tupeul afaceristei a ajuns la cote maxime – GALERIE FOTO

Publicat: 12 mart. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Implicata intr-un scandal urias cu fonduri europene, sefa Fundatiei "Pro Women" loveste din nou @ Dupa ce a accesat alt proiect printr-o noua fundatie, acum este urmarita de Finante @ La finalul lunii, Fiscul vinde toate utilajele de la patiseria infiintata de Irina Carmen Barbalata @ ONG-ista a tepuit si proprietarul unui spatiu din aceeasi comuna @ "I-am dat un spatiu in Miroslava. Era tot pentru patiserie. A inceput sa nu-mi mai plateasca chiria. Au fost destule  scandaluri. La semnat era pus sotul lui Barbalata, pentru ca ea avea condamnare. La un moment dat nu a mai platit nici utilitatile. I-am scos sigurantele, dar ea a spart prin perete. I-am facut plangere penala. La nivelul anului 2016 trebuia sa-mi plateasca 26.000 lei. Pana la urma am reusit sa o scot de acolo. Aveam cam 300 metri patrati. Am inteles ca si din noul spatiu va fi data afara", a spus Cristian Triboi @ Femeia a refuzat sa comenteze acuzatiile @  "Nu comentez, nu v-am spus ca nu comentez? La revedere!", spune Barbalata @ A fost condamnata la doi ani cu suspendare pentru obtinerea fara drept a fondurilor europene @ Familia Barbalata traieste linistita intr-o vila din strada Toma Cozma

Irina Carmen Barbalata, un celebru personaj al Iasului, dupa ce a tras mai multe tepe prin intermediul fostei Fundatii "Pro Women", reapare in atentia publica. Cum altfel daca nu tot cu o scamatorie financiara? Dupa ce a fraudat fondurile europene si s-a ales si cu o condamnare penala cu suspendare, ong-ista a lucrat tot cu fonduri europene, de data asta prin intermediul Fundatiei pentru Tineri si Femei.

A deschis un laborator de patiserie cu punct de lucru in comuna Miroslava. Insa, din cauza datoriilor la stat, Barbalata a fost executata de catre Finantele iesene.

Pe data de 21 martie, ora 10:00, Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Iasi organizeaza o licitatie pentru valorificarea mai multor bunuri. Este vorba de utilajele folosite pentru functionarea patiseriei "Mirro Bello", din strada Constantin Langa, nr.64, din comuna amintita. Este vorba despre un cuptor de pizza si hota, cu un pret de pornire de 24.700 lei, malaxor aluat Firmar – 7.300 lei, cuptor patiserie, cofetarie Inoxtec – 9.820 lei, dospitor patiserie/cofetarie Inoxtec – 3.900 lei, mixer planetar aluat Firmar – 10.150 lei (nefunctional), masa refrigerare pentru patiserie Coolhead – 4.700 lei, masina de foietaj Zanolli – 12.780 lei, doua dulapuri refrigerare pentru patiserie Coolhead – 8.580 lei (prezinta defectiuni), dulap refrigerare Forcar – 2.680 lei, vitrina pentru cofetarie – 5.510 lei.

"Invitam pe cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri sa înstiinteze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilita pentru vânzare. Cei interesati în cumpararea bunurilor sunt invitati sa se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop si pâna la acel termen sa prezinte oferte de cumparare. Pentru participarea la licitatie ofertantii depun, cu cel putin o zi înainte de data licitatiei, urmatoarele documente: oferta de cumparare, dovada platii taxei de participare sau a constituirii garantiei sub forma scrisorii de garantie, reprezentând 10 la suta din pretul de pornire al licitatiei", sunt conditiile impuse de AJFP.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Scandal cu fostul proprietar

Prin Fondul Social European POSDRU 2007-2013 ce vizeaza si integrarea in piata muncii a persoanelor provenite din mediu defavorizat, a deschis patiseria "Mirro Bello" intr-un spatiu ce apartine societatii Samatra Invest SRL, patronata de catre Cristian Mihai Triboi. Omul de afaceri a precizat ca a fost pagubit de catre Barbalata cu chiria pe o perioada de sase luni.

"I-am dat un spatiu in Miroslava. Era tot pentru patiserie. A inceput sa nu-mi mai plateasca chiria. Au fost destule scandaluri. La semnat era pus sotul lui Barbalata, pentru ca ea avea condamnare. La un moment dat nu a mai platit nici utilitatile. I-am scos sigurantele, dar ea a spart prin perete. I-am facut plangere penala. La nivelul anului 2016 trebuia sa-mi plateasca 26.000 lei. Pana la urma am reusit sa o scot de acolo. Aveam cam 300 metri patrati. Am inteles ca si din noul spatiu va fi data afara", a spus Triboi. Procesul dintre cei doi va continua in luna aprilie a acestui an.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Se da o afacerista onesta

Reporterii BZI s-au dat drept clienti pentru utilajele scoase la vanzare de catre Finante. Intr-un spatiu destul de inghesuit, ong-ista coordona mai multi patiseri si cofetari. Auzind despre vizionare, Irina Barbalata a inceput sa puna mai multe intrebari, dar a permis in cele din urma accesul, dar cu o conditie. "Nu fotografiati, pozele sunt la dosar. Nu spuneti nimic, sa nu deranjam angajatii. Utilajele au fost cumparate acum patru ani. Cateva sunt defecte", a spus Irina Barbalata. Dupa sesiunea de vizionare, reporterii BZI au revenit cu un telefon pentru a obtine un punct de vedere din partea afaceristei. "Nu comentez, nu v-am spus ca nu comentez? La revedere!", a spus sefa ONG-ului, dupa cateva clipe de tacere.

Oricine ar intra pe site-ul patiseriei, de unde aflam si despre cofinantarea cu fonduri europene, ar putea crede ca afacerea se deruleaza fara probleme. "«Mirro Bello» e numele sub care a prins contur o afacere facuta pentru oameni si împreuna cu ei. Prosperitatea personala, în societate, în afaceri apare si creste acolo unde exista implicare si solidaritate fata de cei în nevoie. Misiunea pe care ne-am asumat-o este în primul rând una sociala, aceea de a oferi o viata mai buna unor oameni aflati în dificultate si familiilor lor, astfel încât si ei, la rândul lor, sa poata da ceva înapoi comunitatii din care fac parte", se arata in descrierea afacerii.

In 2016, Barbalata a fost executata silit impreuna cu sotul Traian Barbalata, din cauza unui credit neachitat catre Raiffeisen Bank SA. Cu tot cu penalitati s-a ajuns la suma de 17.859 lei. Familia Barbalata locuieste in acest moment intr-o vila somptuoasa de pe strada Toma Cozma

Citeste si: Scandal urias la Primaria Iasi. Zeci de persoane au fost de fata. Primarul a ramas inmarmurit

Trebuie sa plateasca sume importante

In iulie 2015, Irina Carmen Barbalata a fost condamnata la doi ani cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani si interzicerea unor drepturi pentru o perioada de doi ani, pentru urmatoarele infractiuni: folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si înselaciune, ambele în forma continuata.

"Condamna pe inculpata Fundatia «PRO WOMEN» Iasi, la pedeapsa principala a amenzii în valoare de 80.000 lei si pedeapsa complementara a interzicerii participarii la procedurile de achizitii publice pe o durata de 2 ani", se arata in sentinta magistratilor.

Barbalata a fost obligata la plata sumei de 191.820 lei, cu titlul de despagubire catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, plus cheltuieli de judecata in valoare de 14.000 lei. Pentru suma amintita, presedinta "Pro Women" a obtinut ilegal decontari, dupa ce a prezentat ca fundatia nu avea obligatii fiscale la bugetul de stat. Proiectul avea o valoare de aproape 1,5 milioane lei.

Adauga un comentariu