Local

In urma unor sesizari ale actionarilor SC Mica Industrie SA a intrat in vizorul Garzii Financiare

Publicat: 11 oct. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:6453;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Dupa definitivarea rezultatelor acestui control, este posibil ca principalii vinovati de neregulile semnalate sa raspunda penal

Un grup de actionari (salariati si fosti angajati ai SC Mica Industrie SA Iasi) au depus o plingere la Inspectoratul de Politie al Judetului Iasi, prin care sesizeaza o serie de nereguli referitoare la unele nereguli comise in cadrul acestei firme. Plingerea se refera, in principal, la activitatea directorului Gineta Roman, precum si a altor persoane cu functii de conducere in cadrul acestei unitati, activitati in urma carora societatii comerciale Mica Industrie SA i s-au adus numeroase prejudicii.
Mica Industrie SA este o societate cu capital majoritar de stat, in care Fondul Proprietatii de Stat detine 76,85% din actiuni. In urma Adunarii Generale a Actionarilor, ce s-a desfasurat pe 6 octombrie 1997, la conducerea acestei unitati a fost ales ca presedinte al Consiliului de Administratie si ca director general Sorin Virlan. Ulterior, la conducerea acestei unitati a fost numita Gineta Roman, fost director economic, in urma unei decizii de delegare a responsabilitatii fostului director Sorin Virlan.
Potrivit plingerii inaintate Politiei de catre grupul de actionari ai SC Mica Industrie SA, din momentul in care a fost instalata noua conducere, au inceput sa se produca o serie de nereguli, in special in ceea ce priveste decontarea unor sume de bani, justificarea unor avansuri sau facturarea unor produse. Prin activitatea sa, se subliniaza in respectiva plingere, noua conducere a adus numeroase prejudicii societatii, in urma carora actionarii solicita „efectuarea unor controale de fond de catre organe competente si netendentioase, care sa clarifice situatia existenta la aceasta societate”.
In urma acestei sesizari, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi a dispus o”verificare de specialitate la societatea comerciala Mica Industrie SA”, in urma verificarilor efectuate de catre Garda Financiara Iasi urmind a se incepe urmarirea penala. Asupra rezultatelor controlului efectuat la SC Mica Industrie SA vom reveni in numerele noastre viitoare. (MA)
Adauga un comentariu