Actualitate

In zona Rond Vechi s-a lucrat si de 1 Mai, la cel mai rezistent bloc din Iasi: Inspectorii Primariei si-au dat acordul pentru proiect – FOTO, VIDEO

Publicat: 02 mai 2018

@ Lucrarile sunt demarate in ritm accelerat la proiectul imobiliar din zona Rond Vechi @ Beneficiarul investitiei a dat dispozitie ca proiectul sa fie finalizat cat mai repede dupa ce inspectorii Primariei Iasi au constatat faptul ca terenul este cat se poate de sigur si stabil pentru construirea blocului cu 12 etaje @ Dupa incidentul care a avut loc la inceputul anului, beneficiarul proiectului a investit aproape 500 mii euro in consolidarea si imbunatatirea terenului, iar asta va transforma cladirea in cel mai sigur bloc de locuinte din municipiul Iasi

Beneficiarul proiectului imobiliar din zona Rond Vechi a dat dispozitie constructorului sa finalizeze cat mai repede lucrarile la blocul cu 12 etaje aflat la intersectia dintre soseaua Nicolina si bulevardul Poitiers. Masura a fost luata dupa ce s-au dat toate asigurarile privitoare la stabilitatea terenului din zona din partea autoritatilor si specialistilor in domeniu.

Mai multi inspectori din cadrul Primariei Iasi s-au prezentat pe santierul din Soseaua Nicolina in cursul zilei de ieri, 2 mai, pentru a analiza situatia de fapt si pentru a vedea daca lucrarile de consolidare au fost realizate conform din punct de vedere tehnic. Aceste verificari sunt facute in contextul in care, la inceputul acestui an, trotuarul aferent Soselei Nicolina s-a surpat in zona santierului din cauza unor beciuri vechi aflate intre trotuar si proprietatea privata.

Astfel, in urma verificarilor facute de specialistii Primariei Iasi si cei ai Inspectoratului de Stat in Constructii s-a constatat faptul ca, la aproape trei luni de la incident, pilonii de sustinere se afla in aceeasi pozitie, fara sa se inregistreze deplasari sau miscari din cauza terenului. Conform specialistilor, faptul ca nu s-au inregistrat miscari ale pilonilor in tot acest timp (practic de 0 mm) arata ca lucrarile au fost executate ca la carte din punct de vedere tehnic.

Citeste si : Revolta in centrul Iasului din cauza unui proiect imobiliar: Un cunoscut supermarket va fi transformat in bloc de locuinte – FOTO

"Am stabilit solutii tehnice si programe de monitorizare in permanenta. In decursul ultimelor trei saptamani, citirile au fost zero, adica nu s-a inregistrat nicio deplasare. Totul s-a facut cu grafic de urmarire a lucrarilor. Avand in vedere faptul ca in unele zone au fost turnati chiar si 6 metri cubi de beton in loc de 2-3 metri cubi cat ar fi trebuit in mod normal pentru un pilon, arata faptul ca acolo existau niste goluri, deci era un beci, o hruba, si nu a fost vorba despre alunecari de teren", a explicat Dan Stefanache, specialist lucrari geotehnice si membru in Biroul Versanti si Monumente din cadrul Primariei Municipiului Iasi.

Citeste si : EXCLUSIV! Tranzactie imobiliara record in Iasi. Iata cine sunt noii proprietari ai celor mai luxoase hoteluri din centrul orasului

Peste 200 de stalpi de sustinere la santierul din Rond Vechi

Cu toate ca surparea trotuarului din zona Rond Vechi nu a fost din vina dezvoltatorului, acesta a decis sa investeasca in stabilitatea si consolidarea terenului care a apartinut in trecut firmei Fortus SA.

Practic, pentru stabilizarea terenului respectiv au fost folositi nu mai putin de 140 stalpi cu diametrul de 40 cm, 196 de stalpi cu diametrul de 88 cm, precum si 13 bucati cu diametrul de 80 cm, inaltimea pilotilor fiind de 12 metri fiecare.

Practic, dezvoltatorul a luat toate masurile necesare pentru a fi sigur de stabilitatea terenului si rezistenta cladirii care se afla aproape jumatate ingropata sub pamant. Practic, din cei aproximativ 40 metri ai blocului, circa 19 metri se afla sub pamant, fiind vorba si despre doua niveluri de subsol de circa 8,5 metri.

Proiectul tehnic din incinta a fost realizat de catre unul dintre cei mai buni specialisti in domeniu, si anume inginerul Radu George Cozma, expert tehnic atestat MLPAT pentru constructii civile, industriale si agro. Totodata, expertiza a fost realizata de unul dintre cei mai buni experti in domeniul rezistentei constructiilor civile, si anume conf. dr. Dorel Platica.

Citeste si : Afaceristii din Iasi fac Planuri Urbanistice Zonale pe banda rulante. Ce se afla in spatele unui bloc de 5 etaje din Pacurari

In doua saptamani zona va fi refacuta complet

Din data de 7 ianuarie si pana in prezent, terenul aferent trotuarului s-a tasat intre 5 si 10 cm din cauze naturale, iar in ultima luna nu s-au mai inregistrat tasari ale terenului respectiv. Dupa verificarile facute de inspectorii Primariei Iasi si dupa ce s-a constatat ca lucrarile de consolidare au fost facute ca la carte, investitorul si-a asumat raspunderea de a reface trotuarul respectiv, asta desi surparea nu a fost provocata din vina sa.

"Toate proiectele si lucrarile au fost facute de specialisti acreditati in domeniu si s-a constatat ca zona este sigura si stabila. S-a lucrat si pe data de 1 mai, avem aproape 70 de muncitori pe santier si vrem sa ridicam blocul cat mai repede. Lucrarile au fost facute de bun augur pentru ca nu au existat alte alunecari de teren pana acum in afara de cele de pe data de 7 ianuarie, cand s-a surpat un beci din vecinatate. Dupa trei luni, pilotii se afla in aceeasi pozitie, nu s-au inregistrat deplasari la grinda de coronament a pilotilor de sutinere. Totul s-a facut cu grafic de urmarire a miscarilor, iar orice lucrare a fost facuta cu dispozitie de santier. Am investit aproape 500 mii euro in zidul de sprijin si imbunatatirea terenului de fundatie, este cel mai sigur bloc din Iasi. Au venit si astazi de la Primaria Iasi si au constatat faptul ca tasarile sunt zero, iar in circa doua saptamani se va reface trotuarul si se va redeschide circulatia pe prima banda", a explicat Daniel Niculita, beneficiarul proiectului imobiliar din Rond Vechi.loading...

Comentarii
  • Ma ti convins , cumpar apartament in acel bloc din m ai multe motive , se afla chiar in intersectie , se afla langa biserica , e consolidat bine (doar sau cheltuit 500mii euro), spatiu verde amenajat chiar in fata imovilului ce sa mai o minunatie de bloc ….!aveti un numar de tel.?

  • O fi gresind omul, dar a sarit tot Iasiul ca e asa si asa. Ce voiai sa faca? A facut acum? Poate e unul dintr-o suta descoperiti. Bine ca s-a rezolvat! I-ati facut viata amara!

  • Este cel mai solid bloc, doar daca se construieste pe adancime, astfel incat cel mai sigur nivel o sa fie -10. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • Mai dar rai mai sunteti. Tre sa manance si ziaristii de la BZI o friptura cu cartofi. Au facut un articol gretos de promovare de rahat (500 mii Euro??? consolidare) fara sa fie semnalizat corespunzator si si-au luat adalmasul. Toata lumea castiga, mai putin blocul. Dar el nu e suflet, deci nu se pune.

Adauga un comentariu