Local

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: „Suntem în miez de sărbătoare” – Video

Publicat: 13 oct. 2021
Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a împlinit 62 de ani

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a emis un mesaj chiar în ajunul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. De asemenea, acesta i-a încurajat pe credincioși, în această perioadă de grea încercare, să aibă răbdare și încredere în Dumnezeu.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a transmis un mesaj de încurajare pentru personalul medical, pacienți dar și toți pelerinii.

Suntem în miez de sărbătoare. Sărbătoare mare la Iași. Hramul catedralei mitropolitane, zi și zile închinate Sfintei, Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva. Mulți credincioși s-au îndreptat spre Iași în aceste zile, dorind să-și așeze inima, sufletul și cugetul și trupul în fața binecuvântatelor moaște ale Sfintei Parascheva și ale Sfântului Gheorghe Pelerinul. Sunt mai puțini pelerini anul acesta decât până acum doi ani. Vremurile sunt așa cum sunt și unii credincioși obișnuiți să vină în aceste zile la Iași au preferat să facă acest drum cu câteva săptămâni înainte. Alții poate au amânat pentru sfârșit de octombrie pelerinajul la Iași. Alții poate, dintr-o pricină sau alta, au decis să nu mai vină anul acesta. Pe toți, Sfânta Parascheva îi binecuvântează, inima mare a Sfântului Gheorghe Pelerinul îi cuprinde pe toți și pe fiecare.

Rugăciunea tuturor se îndreaptă către Dumnezeu prin mijlocirea sfinților Parascheva și Gheorghe, în mod special pentru bătrânii, bolnavii și deznădăjduiții din jur sau din lume. Avem încredințarea că puterea lui Dumnezeu, arătată prin sfinții săi, constituie un omofor binecuvântat și de ocrotire asupra noastră și asupra lumii. Pelerinii vor pleca la casele lor cu bucuria în suflet că au fost aproape de sfintele moaște. Pelerinajul în sine este un act tămăduitor. Sufletul devine mai puternic, mintea mai încrezătoare, trupul mai cutezător, pentru a învinge obstacolele de atâtea feluri care se ridică în fața normalității vieții noastre și a vieții lumii.

Dumnezeu să primească dorul, durerea, bucuria fiecăruia, fiecare să primească nu după ceea ce este dezirabil din punct de vedere omenesc, ci ceea ce gândește Dumnezeu bine a fi pentru fiecare. Este necesară răbdarea, îndelunga răbdare, și încrederea în Dumnezeu.
Dumnezeu nu ne lasă, sunt situații dificile, dar purtarea de grijă a lui Dumnezeu, pe căi uneori necunoscute de noi, se arată a fi o prezență constantă. Dumnezeu să ne ocrotească sub mila iubirii Sale, să ne ierte de păcatele pe care cu voie sau fără de voie, ca pământeni, le-am săvârșit, să ne dăruiască puterea încredințării în iertarea Sa.

Și așa mergem mai departe cu gândul la cei din spitale, bolnavi, medici, asistente medicale, infirmieri, cei care în aceste zile sunt pe linia primă a frontului. Dumnezeu să îi ocrotească pe ei, Dumnezeu să îi ocrotească pe toți pelerinii, Dumnezeu să ne aibă sub ocrotirea Sa pe noi, pe toți, și întreaga lume. Așa să fie, amin!

Comentarii
  • Nu sunteti întregi cu minte,sărbătoriri pe cadavre de Covit,pe sute de infectați fara sprijin,,o sa va „bată”Dumnezeu,ca ați proliferat boala in rândul celor neștiutori ,va preocupa beneficiile financiare…rusine si organelor statului care nu fac nimic,uitați va pe centrul Iasului,stau polițiști locali,naționali…si mai mare rusine doua femei calare pe armăsari ,si un gunoier din urma cu atelaj electric sa culeagă bălegarului…e de rasul lumii

  • Boss Batman, am și eu o firmă de dat dat cu var, mă bagi și pe mine la o restaurare?
    Dă și mie o Lumină din Luminile voastre!
    Sunt darnic, dau 50% din indirecte la casa parohiei tale.

Adauga un comentariu