Actualitate

Inaugurare cu iz electoral pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Se taie panglica la 16 kilometri din Autostrada Moldovei: „Dovedim că ne pasă de Moldova! Klaus Iohannis: „Am decis să redeschidem piețele!“- UPDATE / LIVE TEXT

Publicat: 02 dec. 2020
Centura ocolitoare Bacău
Centura ocolitoare Bacău

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban participă, miercuri, 2 decembrie, la o inaugurare cu iz electoral. Cei doi vor participa la deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

UPDATE: „Îmi face mare plăcere să particip la inaugurarea acestui drum care este centura Bacăului. Este o lucrare extrem de importantă pentru oamenii locului. Lucrurile au o importanță dincolo de impactul local. Această bucată de autostradă este primul tronson din Moldova care vine să arate determinarea noastră de a dezvolta infrastructura din Moldova. Moldova a lăsată de pesediști în urmă. Am venit să dovedim că ne pasă de Moldova! Aici se vede foarte clar ce a însemnat o guvernare pesedistă inutilă. Nu-i laud pe liberali, ci arăt cum stau lucrurile. Acest Guvern a realizat lucrurile promise. Acest tronson a fost finalizat cu un an înainte de termen. Avem antreprenori români foarte performanți. “, a declarat Klaus Iohannis, la inaugurarea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ. Scăderea se poate constata în toată Europa. Am luat măsurile juste și noi și restul Europei. Am decis ca la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele!“, a mai spus Klaus Iohannis.

Știrea inițială

Deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău este programată la ora 13.00. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, declara recent că acest tronson era realizat, în urmă cu un an, în proporţie de 27%.

„La începutul lunii septembrie am reuşit să dăm în trafic 7,3 kilometri din acest obiectiv. Vestea pe care ne-a dat-o constructorul astăzi, şi anume că în câteva zile vom da în trafic acest obiectiv, este cea mai bună veste pe care putem să o dăm românilor, moldovenilor. Vorbim practic despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei, cei 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 kilometri din centura Bacăului. Avem o mobilizare extraordinară pentru că finalizăm acest proiect înainte de termen. Îl felicit pe antreprenor. Practic, în noiembrie anul trecut am preluat acest obiectiv la un stadiu fizic de 27% şi iată îl aduce astăzi, în 12 luni, cu un antreprenor serios, la 100%”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Inaugurare cu iz electoral pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Așa cum era de așteptat, președintele Klaus Iohannis nu va rata ocazia de aține o nouă alocuțiune electorală în care să laude PNL și să atace PSD.

În 20 noiembrie, premierul Ludovic Orban i-a felicitat pe constructorii care realizează centura ocolitoare a municipiului Bacău, întrucât aceştia au comunicat că tronsonul de drum cu profil de autostradă va putea fi dat circulaţiei între 27 noiembrie şi 2 decembrie, deşi termenul limită de finalizare a lucrărilor era luna ianuarie a anului 2022.

„Am ţinut să vedem stadiul lucrărilor de pe autostrada de centură a municipiului Bacău. Este un proiect aşteptat de mult timp de băcăuani şi iată că este aproape de finalizare şi va reuşi să scoată tot traficul greu şi traficul de tranzit din Bacău şi va creşte viteza de tranzitare a Bacăului. Îl felicit pe constructor, o mobilizare exemplară. Deşi termenul de finalizare era ianuarie 2022, constructorul ne-a comunicat că poate să o dea în trafic între 27 noiembrie şi 3 decembrie, în funcţie de condiţiile meteorologice”, a precizat atunci Ludovic Orban.

Jumătate din centura ocolitoare a Bacăului

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spunea atunci că este vorba despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei care va fi deschis circulaţiei, adică 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 de kilometri din centura Bacăului. El preciza că, în luna noiembrie a anului trecut, acest obiectiv de investiţii fusese realizat în proporţie de 27%, fiind finalizat în doar un an.

„Aş vrea să mai lămuresc un lucru, pentru că am fost acuzaţi că finanţăm acest obiectiv, că am alocat prea puţini bani în 2020. Vreau să vă spun că am plătit, până în acest moment într-un an de zile, 467 de milioane de lei în raport cu 126 cât au plătit cei dinaintea noastră. Aşadar, am plătit toate certificatele intermediare de plată şi vom plăti absolut până la ultimul leu tot ce avem de plată pentru acest obiectiv”, spunea Bode.

Primii 7,3 kilometri din Varianta de Ocolire Bacău, care fac legătura rutieră între DN 2 (sud Bacău) şi DN 11, au fost daţi în trafic pe 3 septembrie 2020, în campania electorală pentru alegerile locale.

Întregul obiectiv de investiție cuprinde trei tronsoane:

Obiectul 1: Legătura rutieră între sudul și nordul municipiului Bacău, pe DN 2;
Obiectul 2: Legătura rutieră intre DN 2 (nord Bacău) și DN 15;
Obiectul 3: Legătura rutieră între DN 2 (sud Bacău) și DN 11.

Antreprenorul General este SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL, firmele omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu.

 

Comentarii
 • Dupa ce au inchis pietele vin in chip de salvatori, sa ne spuna ca le redeschid,facand o mare favoare,populatiei, care va vota.Sa-i vedem dupa votare…

 • Autostrada e de mult inceputa, ca multevalte proiecte,
  #ceva nou ce face inafara de distrugerea oamenilor tinindui in somaj?
  Daca veti reusi savfiti majoritaribatunci ROMANIA isi merita SOARTA!
  #nu vorez PSD, PNL PMP, partide care trebuie sa dispara!

 • 🙂 sa fim recunoscatori liderului ca putem merge la pietele re-deschise in ziua de dinaintea alegerilor parlamentare
  s-a simtit generos dl. presedinte la taierea panglicii si a permis fraierilor asteptati la vot sa mearga in pietele inchise
  bis2016

 • Pai bai rahatilor, psd a dat ceva peste 100 de milioane pentru 7 km si voi pnl ati dat peste 400 de milioane pentru 9 km. Ati furat si unii si altii. Ma intreb cam cat ar costa de drept efectuarea a 16 km de autostrada. Blestemul pământului sa va omoare pe toti.

 • Cei care vor vota psd, pnl, usr plus , pmp si pro romania, vor dovedi că sunt antiromani si ca accepta mafia subterană. Mergeți la vot si votați oricare alt partid , asa de-al naibii.

 • Au scazut foarte tare cazurile de covid voi credeti? e minciuna, manipulare inainte de vot, dupa aceea vine urgia pe capul prostimii si foamea si saracia pe masa nimic de Craciun. Atentie prostime pe cine votati, tara asta e distrusa de Hotii pe care noi prostimea ii alegem! Atentie prostime pe cine votati, nu votati Hotii care striga Hotii! Ei ne distrug si orasul asta si tara ca sa le fie bine doar lor pe banii nostri!!! Voi vota un partid care stiu ca nu va castiga nici intr-un caz din partidele mari. USR -PLUS EXCLUS EXCLUS DE O MIE DE ORI

 • 16 km e destul de mult… nu ma asteptam nici la 2.
  16 km iti pot schimba ziua, in loc sa stai in trafic…
  nu stiu de ce lumea vrea 1000… 2000km de autostrada? Nu ajung 16?
  Unde calatoriti atata toata ziua sa va trebuiasca? Stati si voi pe acasa mai mult…
  Plus ca e lucrate binisor, portiunea asta de 16km… pare ok

 • Pentru „o parere”, jenanta parerea ta. Sa dai 600 de milioane de lei pentru 16 km de autostrada , si ăștia realizați în doi ani, cred ca suntem singura natie tâmpita. Cam in cat timp ar fi realizat chinezii toata autostrada? Timp de 30 chiar 31 de ani am fost conduși de hoti si criminali asa cum sunt PSD PNL PDL (PMP) si acum USR PLUS PRO ROMANIA UDMR si altele si sper ca poporul roman sa se trezească și să iasă medic la vot si sa voteze orice alta formatiune/ partid politic. Mi-ar place ca din 6 decembrie 2020 nici una din cele enumerate mai sus sa nu intre în parlament. Asta ar fi un șoc dar si o fericire pentru români.

 • Jenant pentru un președinte și un premier să vină să inaugureze 16 km de „autostradă”… Jenant… Dacă Johannis rămâne la Cotroceni după 6 decembrie că asta-i situația, să sperăm că scăpăm de Orban și gașca lui de hoți…

 • N.e.s.i.m.t.i.ti. ce sunteti.Ne gasiti de fraieri ca sa va dam votul,h.o.t.i.l.o.r. ce sunteti ?Dar pe d-ul Ovidiu Ianculescu expert si profesionist de la apele romane Mures de ce l–ati alungat si l-ati pus pe un neica nimeni de la senat care a vandut bauturi alcolice si cafea la dozator ca sa aiba grija de la barajul din Harghita?Oare un baraj se intretine cu alcool si cafea ca la voi in cabinet la PNL?Sigur nu o sa mai pupati vot de la mine si prietenii mei pe 6 decembrie cu siguranta.De unde a-ti luat sloganul ca dam afara incompetentii si punem profesionisti?Aceia sunt profesionistii care l-au inlocuit pe d-ul Ianculescu.R.U.S.I.N.E. N.E.N.O.R.O.C.I.T.I. CE S.U.N.T.E.T.I.

 • Acum simt buba la cur si incep sa promita de toate,autostrazi,mariri de salarii,deschid piețele, niste ordinari:un austriac si evreu betiv. Incearca toate metodele,dar de padurile care se taie in continuu numai spun nimic,plus la Iasi dat voie la alt Bou ALEXA sa taie padurea Dobrovat! Iar alt ordinar primarul e de partea la aceasta boala inventată, cred ca daca vine PSD la conducere se pleaca la DNA in brigada

 • Alo, PNL – ule sunteți o rușine pentru înaintașii voștri.in curând veți ieși din viața politica, așa cum s-a întâmplat cu PNTCD. La gunoi cu voi. Sunteți slugoii unui Neamț descreierat. Carati-va din viața noastră. Adio

Adauga un comentariu