Stiri Turism

Inaugurarea Hotelului de Gheata de la Balea Lac, amanata de riscul de avalansa

Publicat: 30 ian. 2012
9

Inaugurarea Hotelului de Gheata de la Balea Lac, care ar fi trebuit sa aiba loc sambata, a fost amanata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, respectiv a riscului producerii avalanselor in Muntii Fagaras, care este maxim in acest moment, de gradul cinci.

„Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile (caderi abundente de zapada, vant puternic, viscol si temperaturi extrem de scazute), s-a decis amanarea evenimentului prilejuit de inaugurarea oficiala a Complexului „Hotel de Gheata 2012”, se mentioneaza intr-un comunicat remis Ziare.com de managerii Complexului Turistic „Hotel de Gheata” Balea Lac.

Inaugurarea Hotelului de Gheata de la Balea Lac a fost reprogramata pentru 4 februarie, se mai arata in comunicat.

Atunci se vor incheia si toate lucrarile la obiectivele incluse in proiect, respectiv Biserica de Gheata, Hotelul de Gheata si igluurile, dar si „satelitul” hotelului, noutatea din acest an.

Turistii sunt in continuare avertizati sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a Muntilor Fagaras si, de asemenea, sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona.
Adauga un comentariu