Local

Exclusiv! Încă 17 cazuri depistate cu coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie! Ancheta epidemiologică este în desfăşurare – Update, Video

Publicat: 23 mai 2020

Update: La Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” au fost efectuate 220 de teste pentru depistarea noului coronavirus. În total, până la acest moment, au fost infectate 15 cadre medicale şi 13 pacienţi. Cei din urmă sunt asimptomatici. Toate persoanele care au contactat virusul sunt de la Secţia de Neurologie 1 care a fost închisă pentru dezinfecţie. 3,5% din personalul unităţii medicale a fost infectat cu COVID-19. Menţionăm că ancheta epidemiologica este în desfăşurare.

Update: „În urma testărilor efectuate, ancheta epidemiologica declanşată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicoale Oblu” Iași a evidenţiat prezenţa noului coronavirus la încă patru cadre medicale şi 13 pacienţi. Reamintim că ancheta a fost declanşată după confirmarea pozitivă a unui asistent medical.”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt a DSP Iași.

Update: „În urma efectuării testărilor pentru COVID-19, ancheta epidemiologică de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicoale Oblu” Iași a evidențiat prezența noului coronavirus la încă 4 cadre medicale și la 13 pacienți. Reamintim că ancheta a fost declanșată după ce un asistent medical, angajat al acestei unități medicale a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, fapt care a condus la testarea personalului medical. Ieri, pe data de 22 mai 2020, rezultatele de laborator au confirmat prezența virusului la încă 10 cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicoale Oblu” Iași. In momentul de față, la această unitate medicală sunt 28 de cazuri confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi continuă în aceste zile ancheta epidemiologică prin testarea pacienţilor şi a personalului medical și prin identificarea tuturor contacţilor direcţi. Facem precizarea că în momentul de faţă mai sunt teste în lucru. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, urmând ca măsurile și concluziile finale să fie anunțate după încheierea acesteia.

Mai menționăm că o altă anchetă epidemiologică a fost declanșată și la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, unde în urma testărilor efectuate s-a confirmat prezența noului coronavirus la 4 cadre medicale. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.”, se arată ăntr-un comunicat emis de Direcția de Sănătate Publică Iași.

Știre inițială: Azi dimineaţă, la Spitalul de Neurochirurgie, în urma testării personalului, încă 17 cadre medicale au avut rezultatul pozitiv la infecţia cu coronavirus. Asta, după ce ieri, în urma testării au fost depistate 10 asistente şi un medic rezident pozitivi la infecţia cu coronavirus. Ancheta epidemiologica este în plină desfăşurare, iar cadrele medicale aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele testelor. Dr. Lucian Eva, managerul unităţii medicale spune că toate cadrele medicale, dar şi pacienţii internaţi vor fi testaţi. Din primele informaţii se pare că totul a pornit de la o asistenta care a luat contact cu o rudă venită din străinătate, dintr-o zonă considerată cu nivel înalt de risc de infectare cu coronavirus.

„În secţia de Neurochirurgie I au fost depistate mai multe cadre medicale cu covid-19. O parte au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, o parte au rămas la noi. Ancheta epidemiologica se desfăşoară sub con ducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Tot personalul medical şi pacienţii vor fi testaţi pentru a opri acest focar. Ancheta epidemiologica va stabili clar de unde s-a infectat asistetnat medicală. Cred că virusul este adus din exterior”, a precizat dr. Lucian Eva, managerul unităţii medicale.

Dintre cei testaţi şi care au avut rezultat pozitiv, fac parte pacienţi, medici, asistenţi şi infirmiere. În total sunt 28 de persoane infectate la unitatea medicală. Secția unde au fost descoperite cazurile va fi închisă pentru dezinfecție. Pacienții vor fi mutați pe o secție non-COVID.
Comentarii
Adauga un comentariu