Eveniment-Social

Inca 20 de pelerini au avut nevoie de ingrijiri medicale

Publicat: 14 oct. 2014
1

La Unitatea de Primire Urgente Iasi au ajuns pe timpul noptii inca 20 de pelerini doborati de oboseala acumulata pe parcursul pelerinajului. Nici de aceasta data medicii de garda nu s-au confruntat cu cazuri grave, fiind vorba despre varstnici cu diverse afectiuni in istoricul medical. De-a lungul acestor zile nu a fost inregistrata nicio internare, fiind acordate doar ingrijiri medicale de prim ajutor. Bilantul medicilor de garda scoate in evidenta faptul ca pelerinii au avut grija mai mare in acest an de starea lor de sanatate.

Cu exceptia cazului tragic in care o batrana cu afectiuni cardiace s-a stins din viata, nu a ramas in spital niciun pelerin. Voluntarii de la corturile de prim ajutor si-au desfasurat activitatea non-stop, intervenind in cazul in care pelerini au avut nevoie de sprijin. In apropierea Mitropoliei s-au regasit si echipaje medicale, ambulante si echipaje SMURD.

Zecile de pelerini care au ajuns pana acum la urgente nu au manifestat afectiuni grave, fiind vorba doar despre lipsa hidratarii si a unei alimentatii corespunzatoare. In cele mai multe cazuri a fost vorba despre persoane de peste 55 de ani, cu afectiuni cardiace, diabetici si alte boli cronice. O batrana din judetul Suceava s-a prezentat la spital din dorinta de a-si rezolva o problema mai veche de sanatate, cu ocazia drumului facut pentru a ajunge la Iasi de Sfanta Parascheva. Aceasta acuza dureri abdominale de mai bine de trei luni.
Adauga un comentariu