Sport

Inca doi sportivi romani la Jocurile Olimpice. Olaru si Mitu vor face pereche la Rio

Publicat: 12 iul. 2016
1

România se apropie de 100 de sportivi prezenti la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Lista participantilor români s-a marit la 98 dupa ce Andreea Mitu si Raluca Olaru au fost acceptate pe tabloul de dublu al turneului de tenis de la Rio.

Participarea celor doua la JO a fost posibila în urma realocarii locurilor în proba de dublu de catre Federatia Internationala de Tenis.
Raluca Olaru se afla pe locul 58 în clasamentul WTA de dublu, iar Andreea Mitu este a 83-a în top.

Tenisul românesc va mai fi reprezentat la cea mai importanta competitie din sportul mondial de Simona Halep, în proba de simplu, Irina Begu si Monica Niculescu, la simplu si dublu, Horia Tecau si Florin Mergea, la dublu.

Simona Halep a anuntat însa ca ia în calcul retragerea de la Rio din cauza virusului Zika. „Decizia mea privind participarea la Jocurile Olimpice nu este înca luata. Nu sunt sigura ca voi merge la Rio. Nu pot sa dau o data anume când voi anunta decizia. Înca ma interesez, înca vorbesc cu doctorii. Fiecare sportiv are gândurile lui si traieste în pielea lui. Eu îmi doresc familie, îmi doresc sa am copii sanatosi si de aceea ma gândesc foarte serios la aceste lucruri”, a explicat Halep.
Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august.
Adauga un comentariu