Local

Încă nouă fluxuri de vaccinare anti-COVID-19 vor fi deschise pentru imunizarea ieșenilor. Spațiile se vor stabili în funcție de numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare

Publicat: 29 mart. 2021
Centre de vaccinare anti-COVID-19 din Iași
Noi fluxuri de vaccinare anti-COVID-19 vor fi deschise în județul Iași în perioada următoare, acolo unde persoanele vor fi imunizate cu Pfizer

În județul Iași se vor deschide alte 9 fluxuri de vaccinare anti-COVID-19, unde se va administra serul Pfizer-BioNtech. Autoritățile vor stabili atât spații pentru centre noi, dar și fluxuri suplimentare

În următoarele zile, autoritățile locale vor decide unde se vor deschide centre, respectiv fluxuri noi de vaccinare anti-COVID-19 în județul Iași. Este vorba despre un număr de 9 fluxuri în care se vor administra doze de vaccin Pfizer-BioNtech. Unul dintre factorii care va influența deciziile reprezentanților județului Iași este cel al numărului de persoane înscrise pe listele de așteptare la un anumit centru. În funcție de acest lucru se va stabili dacă se va deschide un flux nou în centrul existent. Totodată, se va stabili și unde vor mai exista centre noi. Centrul Regional de Depozitare Iași, care se află la Spitalul Militar, va recepționa și depozita în această săptămână 29.250 de doze de vaccin Pfizer.

Spațiile din județul Iași unde s-ar putea deschide fluxuri noi de vaccinare anti-COVID-19

Noile centre de vaccinare din județul Iași vor fi deschise în funcție de numărul persoanelor aflate pe listele de așteptare. Centrele cu numărul cel mai mare de persoane înscrise pentru vaccinare în următoarea perioadă sunt cele din municipiul Iași, dar și în alte două locații din județ. Este vorba despre centrul din Pașcani, care ieri, 28 martie 2021, avea în așteptare 1.891 de persoane, dar și centrul din Podu Iloaiei, unde erau 696. Noi centre ar putea fi deschise în localitățile Mircești, Miroslava și Popricani.

„Vor fi încă 9 fluxuri, unde va fi utilizat vaccinul Pfizer. Avem încă în analiză spațiile exacte, respectiv vor fi și centre noi, dar și fluxuri suplimentare în cadrul unor centre existente. Un criteriu avut în vedere va fi numărul celor aflați pe listele de așteptare, iar listele cele mai mari le avem în municipiul Iași, în Pașcani și în Podu Iloaiei. În aceste localități, centrele existente permit crearea de fluxuri suplimentare în centrele aflate în funcțiune. Centre noi avem în vedere în Mircești, Miroslava și Popricani. Data exactă a deschiderii acestor centre și fluxuri noi va fi stabilită în funcție de cantitatea de vaccin disponibilă”, a precizat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

132.390 de vaccinări anti-COVID-19 la nivelul județului Iași

În perioada 27 decembrie 2020 și 28 martie 2021, în cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, conform datelor centralizate, au fost efectuate 132.390 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 82.839 au fost vaccinate cu prima doză și 49.551 cu cea de-a doua doză. Pe data de 27 martie 2021 au fost vaccinate 1.859 de persoane, dintre care 479 de persoane au primit prima doză și 1.380 au făcut și rapelul. Tot în perioada campaniei de vaccinare s-au înregistrat 262 de reacții adverse ușoare. Pe de altă parte, de la debutul pandemiei COVID-19 și până ieri, 28 martie 2021, au fost confirmate 38.004 cazuri cu persoane infectate cu COVID-19, dintre care 189 de cazuri în plus față de ziua precedentă. În perioada 27-28 martie, la nivelul județului Iași au fost efectuate 806 teste.

Trei pacienți au decedat pe patul de Terapie Intensivă într-o zi

În secțiile de Terapie Intensivă din județul Iași, în perioada 27-28 martie 2021 s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese a ajuns la 668. În ceea ce privește situația din spitalele COVID-19, autoritățile au raportat ieri 372 de paturi ocupate, dintre care 42 la ATI. Așadar, gradul de ocupare pentru paturile ATI era următorul: 8 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 6 la Spitalul de Pneumoftiziologie, 5 la Spitalul Municipal Pașcani, 4 la Spitalul de Recuperare, 7 paturi ATI la Spitalul C.F. Iași și 17 la Spitalul de Neurochirurgie.

De altfel, mai erau libere 5 paturi ATI: un pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, un pat ATI la Spitalul Municipal Pașcani, un pat ATI la Spitalul de Recuperare și două paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie. Cât despre numărul locurilor libere, ieri, în spitalele suport COVID-19 mai erau 159 de paturi: 10 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 20 la Spitalul de Recuperare, 49 la Spitalul C.F. Iași, 17 paturi la Spitalul Militar și 63 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani. La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, erau ocupate paturile ATI, iar alți 7 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în unitatea medicală.

Comentarii
  • Dorim sa fim in siguranta la aceste centre de vaccinare ! Controleaza cineva activitatea lor ? Nu putem sa avem incredere daca nu exista cat de cat o vericare ! In primul rand omul sa vada clar momentul cand se pregateste serul ,a cata doza ,etc. ! Nu este normal ca cel care face „triajul „sa se comporte special in asa mod incat sa-i sustraga atentia celui vaccinat,sa-l buimaceasca in asa fel incat sa nu observe nimic. Te trezesti cu seringa la brat fara sa observi nimic,si cu viteza mare nici nu aplica acel plasture la sfarsit . De ce atata graba daca nu ai motiv ?Cele 2 persoane nu trebuie sa deruteze si sa sttea impreuna ,sa fie separat triajul de vaccinarea efectiva !

Adauga un comentariu