Actualitate

Încă o aberaţie spusă de Florin Cîțu, ministrul de Finanţe: Legea dublării alocaţiilor este aberantă

Publicat: 07 iun. 2020
Florin Cîțu

Florin Cîțu, ministrul de Finanţe din Guvernul Orban lansează aberaţie după aberaţie. Dacă despre creşterea pensiilor, Florin Cîțu a spus că acest lucru nu poate fi posibil aşa cum prevede legea, acelaşi ministru afirma că dublarea alocaţiilor copiilor este o aberaţie.

Florin Cîțu a vorbit, în cadrul unui interviu la Digi24 despre dublarea alocaţiilor. Reacţia vine după ce Ludovic Orban a spus că aceasta dublare este o pomană şi că nu este de acord cu ea.

Florin Cîțu nu este de acord cu legea dublării alocaţiilor. Legea ar fi neconstituţională

Ministrul de Finanţe, Florin Cîțu considera că legea votată în parlament este neconstituţională şi că ar încărca bugetul statului. Ministrul de Finanţe considera faptul că legea nu prezintă sursa de finanţare

“Alocațiile au fost dublate în Parlament fără să aibă sursă de finanțare. Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuți despre așa ceva. A venit la jumătatea anului fără sursă de finanțare, dacă era stabilită în buget la începutul anului, era altceva. Ce să facem, să tăiem banii de la investiții, din altă parte, sau să ne împrumutăm mai mult? Este o lege neconstituțională, nu se prezintă sursa de finanțare. Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a spus Florin Cîțu.

Trebuie precizat că legea de dublare a alocațiilor nu a venit la jumătatea anului acestuia, noi fiind abia la începutul lunii iunie, ci la finele anului trecut. Cât despre caracterul de neconstituționalitate al legii, CCR nu a emis un verdict în acest sens, jucătorii constituționali fiind singurii în măsură să stabilească și să spună dacă o lege este sau nu constituțională.

Altă lege, aceeaşi concluzie: Nu se poate! Legea Pensiilor nu poate fi pusă în aplicare

Florin Cîțu considera că şi Legea Pensiilor nu poate fi pusă în aplicare. Ministrul de Finanţe considera şi această lege ca fiind o aberaţie. Ca şi în cazul dublării alocaţiilor, Legea Pensiilor a fost semnată şi promulgată de Klaus Iohannis.

Legea a fost adoptată de Parlament şi promulgată de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocaţiilor. Parlamentul României a adoptat o lege în acest sens iar preşedintele a semnat-o. Legea prevede dublarea alocaţiilor tuturor elevilor, dar şi a celor cu dizabilităţi. Guvernul nu a fost de acord cu această lege aşa că a conceput un OUG ce prevede amânarea dublării alocaţiilor. Parlamentul a revotat legea iar într-un final, Klaus Iohannis a semnat-o.

Comentarii
  • Dupa Catu ar da jos parlamentul,cel care face legi,cat si pe Iohanis,cel care a promulgat legea.Orban ar trebui sa mearga la Iohanis sa-i puna in vedere, sa nu mai promulge legi.De ex.sa le promulge Turcan.Ce bine ar fi pentru pedenelisti.Cine e mai bun ca Catu?

  • Bani de pensie speciale fara fonduri au dar la săraci trèbuie sa aiba acoperire financiară mama lor de hoti . Or sa vadă voturi PNL la fel ca PSD . RUȘINE SĂ VĂ FIE

Adauga un comentariu