News Flash:

Inca o admitere pentru facultatile de la Cuza

11 Septembrie 2005
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
•Din cauza ca nu au fost ocupate in totalitate locurile scoase la concursul de admitere din iulie, institutia organizeaza a doua sesiune de admitere •Studentii UAIC vor trebui sa faca fata unei oferte extrem de mici la locurile de cazare in camine •Vor fi peste 15.000 de cereri si doar 6.000 locuri de cazare

Universitatea Al. I. Cuza (UAIC) este in toiul pregatirilor pentru inceperea noului an universitar. Din cauza ca nu au fost ocupate in totalitate locurile scoase la concursul de admitere din iulie, institutia de invatamat superior a hotarat organizarea unei a doua sesiuni de admitere. Astfel, pentru aceasta sesiune, au fost scoase la concurs 200 de locuri la buget, la care se adauga alte trei pentru candidatii din Republica Moldova si un singur loc pentru candidatii rromi. Pentru forma de оnvatamant la zi, cu taxa, au ramas libere 1713 locuri, iar pentru оnvatamantul la distanta s-au scos la concurs 1248 de locuri si acestea cu taxa. Cele mai multe locuri subventionate de la buget au ramas la Facultatea de Chimie, unde sunt 82 locuri si la Facultatea de Fizica, 73. De asemenea, Facultatea de Litere scoate la concurs alte 21 de locuri subventionate de la buget, Facultatea de Matematica are libere inca 10 locuri, iar Facultatea de Psihologie 14 locuri de la buget pentru domeniul Stiinte ale Educatiei. Оnscrierile se vor face la fiecare facultate оn parte, оn amfiteatre special amenajate sau la secretariate. Atat data limita de depunere a dosarelor, cat si programul de оnscriere este stabilit de fiecare facultate оn parte. Оn principal, perioada de оnscriere este 9-15 septembrie, cu un program de luni pana vineri оntre orele 9.00 si 15.00. Facultatile de Drept, Filosofie, Matematica, Psihologie si Teologie Romano-Catolica vor primi dosare si оn week-end.

Criza de locuri in camine

Si in acest an, studentii UAIC vor trebui sa faca fata unei oferte extrem de mici in comparatie cu cererea pentru locuri de cazare in camine. Chiar daca reprezentantii UAIC au hotarat alocarea unui miliard lei (100.000 lei noi) pentru renovarea unor noi spatii de cazare pentru studenti, primite de la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, deficitul de aproape 10.000 de locuri va ramane nerezolvat. Mai precis, saptamana trecuta, UAIC a obtinut 96 locuri de cazare pentru studenti, preluand un etaj de la caminul Grupului Scolar CFR, iar pentru a crea conditii studentilor, institutia a dispus efectuarea unor lucrari de reparatie si renovare. Insa cu cele 96 de locuri nu se va rezolva deficitul creat de intrarea in reperatii capitale a caminului C2 din Targusor Copou, ocazie cu care s-au pierdut 400 de locuri de cazare pentru anul universitar 2005-2006. Оn total, UAIC are 5.655 locuri, carora li se adauga inca 300 locuri oferite оn campusul studentesc al Universitatii Tehnice Gh. Asachi, 150 de locuri oferite оn caminul Gaudeamus si cele 96 locuri oferite de ISJ. Majoritatea camerelor puse la dispozitie au cate cinci locuri de cazare, exceptie facand camerele din caminele C1 si C11, ambele cu cate doua sau trei locuri si cele din C15, unde norma sanitara este de 6 studenti intr-o camera. Cu toate acestea nu va fi rezolvata nici macar jumatate din numarul solicitarilor, pentru acest an universitar fiind asteptate peste 15.000 de cereri de cazare din partea studentilor de la UAIC.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012752 (s)