Economic Local

Inca o confirmare! Uber a platit mai multe taxe decat cele mai mari companii de taxiuri la un loc

Publicat: 13 feb. 2019
1

Uber a platit in 2016 catre stat impozit de trei ori mare decat cele mai mari 9 companii de taxi din Bucuresti. In 2016, Uber a platit catre stat 187.000 de lei, in timp ce companiile de taxi au platit aproximativ 61.000 de lei, conform datelor emise de catre Ministerul de Finante.  Din datele publicate de Ministerul de Finante reiese faptul ca unele firme de taxi inregistreaza un profit suspect de mic, iar altele nu inregistreaza deloc. Firme de taxi pecum Speed Taxi, Taxi Pelicanul, Meridian Taxi, Auto Cobalcescu, nu au platit impozit pe profit in niciun an in perioada 2012-2016.

UBER si-a obtinut licenta de operare in Londra! Decizia confirma legalitatea companiei de transport

100 de soferi Uber au platit de 3 ori mai mult la stat decat cateva mii de taximetristi
Din datele oficiale reiese faptul ca Taxi Glucoza ar fi cea mai profitabila firma de taxi, care in 2016 a platit in jur de 36.000 de lei, adica jumatate din totalul impozitelor platite de catre toate celalte companii din piata. Serviciul de car sharing Uber, pe langa cei 187.000 de lei, a cotizat catre stat si taxe suplimentare pe care le plateste fiecare sofer parteneri Uber, constand in TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit si contributii salariale. In 2016, cei 100 de soferi Uber au platit 320.000 de lei catre statul roman.

Sursa

Comentarii
  • Da unde e reclama de la Uber ca nu o vad? Pana acuma numai articole omagiale cu boul Iacoban si vitica lui Munteanu Luminita .Unde sunt ?Au sistat sponsorizarea? Acum toata ziua tiganii Ciuhodariu si Uber.Hai bai ca e prea jenant.Mai bagati si alte articole, uite prostu de Ciobanu o sa fie saltat cu mascatii de Covaliu si ai lui, aveti si alte subiecte de scris ca vaz ca sunteti stramti la minte…

    • domnule ionescu, ai dreptate, te sustin !!!! TOTUSI !!!! mergeam cu taxiul in 2016 din miroslava spre pallas, coboram drumul ala ciuruit si rabla de taxi, ca era o rabla de logan cu peste 400.000km in bord + gpl, super *****, dupa ce ne-a zdruncinat bine i s-a rupt roata la propriu (bratul pe fata cu roata) si am reusit sa oprim ca avea doar vreo 35-40km/h soferul, s-a rupt masina la propriu si la figurat si apoi taximetristul s-a rupt in figuri ca din cauza noastra (ca l-am pus sa vina pana la Miroslava) si-a rupt masina si vroia sa achitam 50% din pretul pieselor + cursa de taxi (incompleta evident). Mare tarambau a fost, am filmat si cu telefonul ca proba, cearta, injuraturi ca la usa cortului, cu ce eram eu vinovat daca masina avea multi km si nu avea piese noi pe ea !? … sunt un CLIENT ! nu mecanic, nu primar, nu astfaltator totusi… sa ne intelegem………… majoritatea taximetristilor totusi sunt ok, chiar oameni faini !!!!!!!!!!!!

  • FIRMELE DE TAXI CUM SA PLATEASCA datorii la stat DACA STERG BANII DIN APARAT CU quatul ANAFUL STIE ASTA. MANOLACHE VINDE AUTORIZATIILE CU 25000EURO DE ASTA SUNT SUPARATI CA LE SCADE VALOAREA DE PIATA .

  • Oamenii protesteaza pe drept. Ca sa fii taximetrist la Uber iti trebuie facultate. Cati dintre astia de acum de pe tigaile galbene au facultate ? O sa devina controlori de bilete electronice pe tramvaie, asta ii asteapta.

  • Articol de *****. Eu am 4 masini cu 8 angajati si am platit in 2018 peste 75.000 de lei catre stat. Cum naiba 9 dintre cele mai mari firme de taxi din Bucuresti au platit doar 61.000 de lei ? Cifre inventate de BZI. La o singura masina plateai anul trecut peste 1.500 de lwi cand salariile minime pe economie erau mai mici. Anul asta se va plati peste 2000 de lei pe luna de fiecare taxi cu 2 soferi. Faceti un calcul cat da cea mai mare firma de taxi din Bucuresti care are peste 500 de masini cu cate 2 soferi….auzi 61.000 de lei 9 cele mai mari firme….sictir BZI

  • Din cauza serviciului merg des prin București și Iași. De 10 ani, nici un taximetrist din Iași nu a binevoit să-mi dea bon fiscal, iar dacă îl solicit mă întreabă (iritați normal) dacă îl decontez. Vă pot spune că după taximetrișii din București, cei din Iași sunt pe locul doi la nesimțire. Uitați-vă cum se îmbracă, cum îți vorbesc, cum răspund la o întrebare pe care le-o pui, cum îți refuză o comandă dacă este pe distanță scurtă. Taximetriști din Iași, dacă doriți să aveți clienți schimbați-vă atitudinea față de clienți, dați bonuri fiscale, fiți corecți și atunci lumea vă va prefera. Personal mă bucur că există concurență, sunt mulțumit de serviciile UBER din București.

    • Fa si tu un calcul scurt… la 500 lei incasari, 19% TVA inseamna ca ramai cu 400 lei, apoi masina si cartea de munca minim 170 pana la 190 lei, ramai cu maxim 230 lei sau cu mai putin, din care trebuie sa alimentezi…la 500 lei incasari ai facut minim 200km, daca nu mai mult. Deci din cei maxim 230 lei mai scadem gazul cu un consum mediu de 12% la 200km inseamna 80 lei. Tu ai impresia ca dupa 24h de stat intr-un scaun, sa fii atent la toti tampitii in trafic, sa iti rupa fiecare capul cu problemele lui, sa ma epuizez psihic, ma duc acasa cu 150 lei ai probleme mari undeva. Cine drq iti munceste 360h pe luna pentru 2200lei? Tu esti sanatos la cap?

Adauga un comentariu