Actualitate

Incă o gafă la Ministerul Sănătății după ce ordinul semnat de Andreea Moldovan, secretarul de stat al lui Vlad Voiculescu ar fi ilegal

Publicat: 14 apr. 2021
Vlad Voiculescu ține în mâini două microfoane iar în stânga lui este Andreea Moldovan, secretar de stat în Minsterul Sănătății
Andreea Moldovan, secretarul de stat al lui Vlad Voiculescu a semnat un ordin de ministru ilegal

Nou scandal în Ministerul Sănătății în care este implicat ministrul Vlad Voiculescu dar și secretarul de stat Andreea Moldovan. Conform avocatului Gheorghe Piperea, ordinul semnat de secretat ar fi nul. Cei de la bugetul.ro au dezvăluit faptul că avocatul vă ataca acest ordin de modificare a unor reguli de carantinare a unei localităţi.

Gheorghe Piperea susţine faptul că secretarii de stat nu au dreptul să semneze astfel de ordine şi că acesta contravine legilor aflate în vigoare.

Andreea Moldovan, secretar de stat al lui Vlad Voiculescu a semnat ilegal un ordin de ministru

Conform bugetul.ro, avocatul Gheorghe Piperea susţine faptul că secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan a semnat ilegal un ordin. Cu toate că Vlad Voiculescu i-a delegat atribuţiile de semnătură, astfel de ordine pot fi semnate doar de ministru.

” Secretarii de stat nu au dreptul de a semna ordine de ministru care afectează drepturi și libertăți, chiar dacă li s-au delegat unele atribuții ale ministrului”. susține avocatul.

Semnarea ordinului reprezintă un abuz penal

În continuarea declaraţiilor, Gheorghe Piperea susţine că ordinul semnat nu este doar ilegal, dar reprezintă un act administrativ inexistent şi reprezintă un abuz în serviciu penal. Avocatul spune că va ataca ordinul respectiv și că cei din USR vor să priveze cetățenii români de sărbătoare de Paști:

Ordinul prin care se instituie regula carantinării unei localități pentru o rată a infectării de 3 la mie (de două ori și jumătate mai mică decât cea de până ieri) este nu numai ilegal, este un act administrativ inexistent, pentru lipsa dreptului de semnătură. În plus, este un abuz în serviciu penal.

Faptul că neomarxiștii din usere vor să ne priveze de sărbătorile de Paști punând, practic, orice localitate, inclusiv Bucureștiul, pe termen nelimitat, nu înseamnă că trebuie să ne mai lăsăm intimidați.

Chiar dacă unii infecționiști ai vieții vor să ne țină în detenție sanitară pe termen nelimitat pentru a-și satisface niște frustrări personale sau profesionale, nu înseamnă că trebuie să acceptăm chiar toate aberațiile, sub cuvânt că ar fi pentru siguranța noastră (care siguranță e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire de vreo 14 luni încoace).

Voi ataca în contencios administrativ acest ordin anti-legal”, a anunțat Piperea.

Care mai este rolul lui Vlad Voiculescu în fruntea ministerului Sănătății?

De altfel, odată cu intrarea în ministerul Sănătății a lui Vlad Voiculescu, în presa centrală au apărut informaţii referitor la faptul că ministrul și-a delegat toate atribuţii secretarilor de stat pe care îi are. Vorbim despre o situaţie extrem de ciudată ţinând cont că acum rolul ministrului este unul mai degrabă decorativ.

Delegarea atribuţiilor de ministru către zecile de consilieri şi secretari de stat pe care ministrul îi are nu este una ilegală doar că acest lucru ar trebui să se întâmple doar în cazuri concrete. Vorbim despre faptul că ministrul ar intra în concediu, ar fi în incapacitatea de a semna actele (cazuri medicale, vizite oficiale în alte țări).

În fine, ministrul Sănătății, în pofida gafelor tot mai dese pe care le face este susținut puternic de Dan Barna și USR, iar liderii PNL prin vocea lui Ludovic Orban, au afirmat că nu îl vor demite pentru a nu pune coaliția sub semnul întrebării, asta deși în ședința liberalilor mai mulți lideri au cerut demiterea de urgență a ministrului.

 

Adauga un comentariu