Magazin

Inca o lovitura pentru fumatori – Tigarile cu arome si cele electronice, interzise in Romania

Publicat: 03 ian. 2013
1

Pe langa preturile mari, romanii care au placerea fumatului trebuie sa infrunte, de luna aceasta, o alta problema: tigarile cu arome, precum si cele electronice care nu intrunesc anumite conditii vor disparea, la cererea Comisiei Europene.

Tigaretele cu arome de trandafiri, cirese, vanilie sau cu menta vor mai dainui doar in amintirea celor care le fumau. Asta pentru ca odata cu intrarea in noul an, va fi pusa in aplicare o directiva europeana care interzice, pe teritoriul celor 27 de state membre, printre care si Romania, toate tigaretele cu arome. De mana lunga a legii de la UE nu vor scapa nici tigarile electronice, care pentru a ramane pe piata trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte. Mai exact, acestea vor putea fi comercializate doar daca au nicotina sub un anumit prag recomandat de Comisia Europeana si daca au avertismente de sanatate.

In plus, toate pachetele de tigari, dar si de tutun, vor trebui sa aiba o avertizare de sanatate ilustrata, combinata cu text care sa acopere 75% din partea anterioara si posterioara a pachetului.

Sunt mai scumpe cu 50 de bani

Fumatorii trebuie sa scoata din buzunare cu 50 de bani mai mult pentru un pachet de tigarete, pentru ca de luna aceasta accizele arunca in aer preturile. Ca in fiecare an, majorarea acestor taxe atrage scumpiri nu doar la tutun, ci si la alcool, cafea si combustibili.

Comentarii
  • Mie personal intrara un UE mi-a adus numai pagube,mi-a redus nivelul de trai drastic.Pt mine UE e un mare hot care jefuieste cum vrea tara asta evident cu acordul conduceriolr ce s-au sucedat in Romania de la intrare si pana acum.Fumatorii sunt zilnic umiliti,injositi,batjocoriti de autoritatile Romane.Diferenta dintre un fumator si un nefumator e ca primul cotizeaza zilnic bani acestui mizerabil de stat Roman.Un pachet de tigari la poarta febricii e cam unu virgula cinci lei.Restul pana la zece lei si sunt taxe,impozite accize.N-am auzit sa se fi luat la bataie de la tigari dar de la bautura…Fumatorii cu toate astea sunt peste tot pusi la zid.In restaurante,hoteluri,trenuri etc.

    • Ia mergi matale si cotizeaza la Sf.Petru ca aici ai cotizat prea mult se pare. In orice stat civilizat de care tu nici nu ai habar fumatul este strict interzis in locurile publice, un lucru firesc si de bun simt deoarece nu cred ca tu ai vrea ca ai tai copii sa inhaleze acel fum otravitor. Doresc mult succes noului guvern si sa aciizeze alcoolul si tutunul cu o mie la suta.

      • Ioane, vezi ca esti prostut? Ce treaba are ce zice omul cu ce spui tu legat de fumatul in locurile publice? S-a plans el undeva ca nu e lasat sa fumeze in locurile publice? Mai apoi ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se intoarca inzecit. Daca bei un pahar cu sampanie sau un pahar cu vin sau o bere vara la terasa nu inseamna ca esti betiv, astfel ca nu iti da nimeni dreptul sa ceri accizarea cu o mie la suta a ceva. Poate tu esti bautor de cafea si eu nu sunt, ti-ar placea sa „iti urez” o accizare cu zece mii la suta a cafelei? Ca doar si aia e la fel de nociva ca si alcoolul si tutunul. Nu da prin gropi ca pari a fi un om cu oleaca de cap pe umeri dupa modul corect gramatical in care scrii. O asemenea accizare nu poate decat sa infloreasca piata neagra si traficul cu tigari si alcool.

  • in America , in timpul prohibitiei au aparut structurile mafiote, cand si-au dat seama ca au gresit, guvernantii au renuntat la acea lege, dar deja era prea tarziu, la noi se plang ca e mare contrabanda de tigari si alcool, daca ar lasa preturile undeva la 6-* lei pachetul, multi ar cumpara doar tigari romanesti, statul avand mult mai mult de castigat, oare nu sunt anumite interese?

Adauga un comentariu