National

Inca o „minune” a tehnocratiei se petrece la Ministerul Finantelor! Seful corpului de control la Finante are studii de drept la fara frecventa, facute in Congo si Afganistan

Publicat: 11 aug. 2016

Inca o „minune” a tehnocratiei se petrece la Ministerul Finantelor. Dintre toti tinerii cu studii serioase in domeniul finantelor sau al dreptului financiar – fiscal, ministrul Anca Dragu a aprobat numirea in functia de sef al corpului de control a unui militar pensionar – Ovidiu Catalin Matei.

Acesta are experienta, potrivit propriului CV, in probleme de comunicatii, securitatea informatiilor/securitatea computerelor si coordonarea activitatii de transport terestru a trupelor. Studiile care sa-i permita ocuparea, legala, a postului de sef corp control le-a facut insa la fara frecventa!

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a aprobat luna trecuta numirea in functia de sef al corpului de control a lui Ovidiu Catalin Matei, un locotenent-colonel inginer in rezerva, care si-a facut veacul, dupa pensionarea din 2008, la Ministerul Economiei si la cel al Finantelor. In varsta de 53 de ani, actualul sef al corpului de control al Finantelor a avut, altfel, o cariera de succes in armata, dar care nu a avut aproape nimic de a face cu domeniul finantelor. Absolvent al Facultatii de Electronica a Academiei Tehnice Militare (1983-1988) potrivit CV-ului postat pe Internet), Matei a fost ofiter inginer si s-a ocupat, pana in 2008, de telecomunicatii si de logistica.

Postul de director al Corpului de control al ministrului Finantelor, nu-l putea ocupa insa, decat o persoana cu studii universitare, de economie sau de drept, de lunga durata.

Potrivit CV-ului, Ovidiu-Catalin Matei indeplineste aceasta conditie, deoarece a facut, la fara frecventa, Facultatea de Stiinte Juridice „Lucian Blaga” din Sibiu intre 1999-2004. In aceeasi perioada in care facea facultatea de Drept, Ovidiu Matei a fost plecat din tara – un an in Congo (martie 2001 – martie 2002) si sase luni in Afganistan.

Ovidiu-Catalin Matei a fost contactat pentru a prezenta un punct de vedere. La un sfert de ora dupa ce a confirmat o intalnire cu ziaristii, Ovidiu Matei a sunat pentru a contramanda intalnirea si a cerut sa-i trimitem intrebari in scris, prin biroul de presa al Ministerului de Finante. La insistentele jurnalistilor, a confirmat ca a facut Dreptul la fara frecventa, dar a refuzat sa explice cum a putut invata si sa-si dea examenele pe cand se afla in strainatate.

Indiferent daca o eventuala comisie va constata ca pensionarul Oviudiu Catalin Matei si-a facut responsbil, chiar si din Congo, studiile la drept, ba chiar ca este un bun  specialist, raman semnele de intrebare al capacitatii tehnocratilor de la Finante de a identifica tinerii specialisti capabili sa reformeze, cu adevarat, sistemul financiar fiscal din Romania.
Articol preluat de pe http://cetateanul.netloading...

Adauga un comentariu