Economic Local

Inca o societate care are datorii dar acorda prime de Pasti pentru angajati

Publicat: 22 apr. 2013
1

Cei peste 950 de angajati ai Electrocentrale Oradea vor primi de la Pasti, prime in valoare de 400 lei, cu toate ca societatea are datorii de 170 milioane lei la stat si furnizori, relateaza Mediafax.

Anul acesta, de Pasti vor beneficia de prime salariatii din sectorul public care lucreaza pentru societatile Electrocentrale si Oradea Transport Local, ambele aflate in subordinea Consiliului Local Oradea.

”Angajatii nostri vor primi anul acesta prime de Pasti in valoare de 400 lei pe persoana, indiferent de functie si de vechime, conform contractului colectiv de munca ”, a declarat Dragos Gligor, directorul general al Electrocentrale.

Protrivit lui Gligor, societatea are 953 de angajati si toti vor primi cate 400 lei ca prima de Pasti. In acelasi timp, societatea a inregistrat datorii totale de 170 milioane lei: 12 milioane la bugetul de stat si 158 milioane lei la furnizorii de combustibili si are de colectat de la clientii consumatori creante in cuantum de 24 milioane lei.

O alta societate care ofera prime de Pasti este Oradea Transport Local care nu are niciun fel de datorii.

”Fiecare angajat are dreptul, conform contractului colectiv de munca , la bonuri valorice de 500 lei”, a declarat Carmen Tocut, purtatorul de cuvant al Oradea Transport Local.

Pe de alta parte, angajatii Companiei de Apa Oradea nu vor beneficia de prime, intrucat luna trecuta a intrat in vigoare un nou contract colectiv de munca din care au fost eliminate toate cele trei tipuri de prime, dar si din cauza concedierilor facute de administratie.

”Vechiul nostru contract de munca prevedea prime de Pasti, de Craciun si de Ziua Gospodarului, pe 20 iulie, dar a expirat, iar cel nou, intrat in vigoare luna trecuta, nu le-a mai preluat. De asemenea, la noi au fost concediati 47 din cei 535 de angajati”, a declarat Alin Sas, purtatorul de cuvant al Companiei.

Nici salariatii Primariei Oradea nu vor beneficia de prime de Pasti.

Adauga un comentariu