Eveniment-Social

Inca o tampenie la pista pentru biciclisti

Publicat: 18 mart. 2011
1

@ Pista pentru biciclisti va fi redata circulatiei abia dupa 22 aprilie @ Atunci estimeaza oficialii ApaVital SA ca vor finaliza lucrarile de reparatii din Podu Ros @ Colac peste pupaza, reprezentantii CET vor trebui sa devieze retelele de termoficare @ Oricum, „marea realizare” a primarului Nichita urmeaza sa fie demontata bucata cu bucata, odata cu implementarea proiectului de regularizare a albiei Bahluiului

Serialul nesimtirii continua la Iasi. Telenovela lucrarilor din zona pistei pentru biciclisti din Podu Ros va continua cel putin pana dupa 20 aprilie. Si totul din cauza unei proiectari gresite a investitiei de pe Splai Bahlui, a constructorului SC Com-Beton SA. Pe langa lucrarile desfasurate acolo de cei de la ApaVital, sefii primariei se gandesc acum sa devieze si conductele de termoficare ce tranziteaza zona. De altfel, o solicitare in acest sens a si fost formulata de ApaVital. Sefii Centralei Electrice de Termoficare SA (CET) Iasi sustin, insa, ca nu pot interveni acum. „Dupa finalizarea sezonului de incalzire, CET Iasi SA poate demonta canalul termic pentru asigurarea conditiilor necesare realizarii lucrarilor de reparatii la colectorul de canalizare in conditiile stipulate de Legea 325/2006, art. 34, care prevede ca, «in cazul in care se realizeaza modificarea traseelor si amplasamentul retelelor termice existente, costurile acestor lucrari vor fi suportate de catre cel care a solicitat-o»”, se arata in raspunsul transmis de oficialii termocentralei.
Cu alte cuvinte, iesenii pasionati de biciclism nu vor putea sa circule degraba pe pista de 800 mii lei, cu care se lauda municipalitatea ieseana. Mai mult, ea ar urma sa fie demontata, conform reprezentantilor municipalitatii, in momentul in care lucrarile din proiectul de regularizare a Bahluiului vor ajunge in zona. Demontarea pistei bucata cu bucata, precum si refacerea acesteia se vor face din fondurile alocate respectivului proiect. Cu alte cuvinte, alti bani, alta distractie pentru oficialii primariei.

Sperante abia dupa 22 aprilie

Pana atunci, lucrarile din Podu Ros vor dura cel putin inca o luna. Reprezentantii ApaVital SA afirma ca nevoie de cel putin 28 zile pentru ca placile din beton, care fac parte din structura canalului colector, sa se usuce. „Este vorba de sase placi care au nevoie de aceasta perioada de timp pentru a se intari. Intre timp, lucram si turnam peretii camerei deversoare. Vestea buna e ca vom elibera carosabilul, astfel ca se va putea circula si pe banda ocupata acum de lucrari. Noi estimam ca vom finaliza lucrarea in jurul datei de 22 aprilie. Teoretic, circulatia pietonala va putea fi reluata in maximum doua saptamani, dar reamenajarea pistei de biciclisti va mai dura o perioada”, a declarat Razvan Manolache, purtatorul de cuvant al ApaVital SA.
„Marea realizare” a primarului Gheorghe Nichita nu a tinut decat cateva luni. Dupa ce ca a fost construita in bataie de joc, pe o solutie inadecvata pentru circulatia biciclistilor, pista laudata de primarul orasului s-a stricat, prima data, dupa doua luni de la inagurare, in zona Podu Ros. Apoi, dupa alte trei luni, asfaltul si pavelele din Podu Ros au crapat, pur si simplu, din cauza unui camin de canalizare, aflat sub pista, care s-a deteriorat. Acest lucru a dus la inceperea unei lucrari de proportii in zona Podu Ros, prin devierea unor retele si reconstructia canalului colector. Oficial, surparea din Podu Ros s-a produs din cauza trepidatiilor si a faptului ca reprezentantii Com-Beton nu au tinut cont de retelele subterane in momentul in care au amenajat pista de biciclisti.

Comentarii
  • Despre feuda psd de la apavital a lui nichita,de ce nu scrieti? Despre deturnarile de forta de munca si materiale catre vilele sefilor de sectie si conducerii superioare a unitatii de ce nu scrieti? Despre clanurile toma,apetroaiei,melinte,striliciuc de ce nu scrieti?

  • De ce a fost proiectata gresit investitia? Ca sub pista de biciclisti este un canal colector? Si ce e gresit in asta? Trepidatiile bicicletelor care circula in numar mare (<1/zi). Ce trepidatii produce o bicicleta (stupid)? Cumva regularizarea albiei Bahluiului s-a hotarat dupa ce s-a facut pista? Pista nu s-a stricat ca a fost gandita prost ci pentru ca a cedat un canal. Atat. Ioane, daca incerci sa ma convingi ca bicicletele au produs surparea atunci inteleg ca ai neuronul odihnit. Inca o tampenie marca BZI

  • aceasta pista pt biciclete ste de fapt un trotuar proiectat in vremea de trista amintire a constructorului romaniei moderne totusi.pe acest trotuar nu se poate merge cu bicla deoarece toti pensionarii plimba cainii se scutura covoarele se bea o bere etc etc etc.o mare teapa

Adauga un comentariu